Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

01. 09. 2023. 12:03 >> 12:07
6

"ANTICIVILIZACIJSKI ODNOS"

MCP: Prijestonica predala tužbe, branićemo svoju imovinu

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković danas je objavio da su institucije Prijestonice predale Osnovnom sudu u Cetinju tužbe, kojima traže da se određena imovina Mitropolije upiše na državu i na Prijestonicu. Iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) ocjenjuju da se radi o anticivilizacijskom i nepravednom odnosu.

"Gradonačelnik očigledno ne odustaje od anticivilizacijskog i nepravednog odnosa prema Mitropoliji i njenoj imovini, potpuno ignorišući činjenicu da su narod i nadležne institucije Crne Gore o pitanju crkvene imovine već dali svoj sud, što se pokazalo i na primjeru pokušaja otimanja crkve na Ćipuru", istakli su iz MCP.

Ovakvi potezi gradonačelnika, dodaju, služe samo u marketinške svrhe cetinjske lokalne samouprave i dokazivanja da se nalaze na “pravovjernoj” ideološkoj anticrkvenoj liniji.

"Sigurno je da ne služe vladavini prava niti interesima građana Cetinja i Crne Gore. Mitropolija crnogorsko-proimroska će koristeći zakonske mogućnosti braniti svoju imovinu, a na nadležnim organima Prijestonice, koje je gradonačelnik uveo u ovakvu situaciju, ostaje nemogući i, usuđujemo se reći, nečasni zadatak da osporava nespornu i vjekovnu crkvenu imovinu", poručuju iz MCP. 

Đurašković je na Fejsbuku napisao i da u saradnji sa mještanima i MZ sa teritorije Cetinja pripremaju pokretanje novih postupaka koji, kako kaže, imaju za cilj upis svojine na državu i pravo raspolaganja Prijestonice Cetinje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније