Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2020. 10:46 >> 12:12

SINDIKAT POZIVA

"Što prije započeti pregovore o zaposlenima u sudstvu"

Na sastanku predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice i predsjednika reprezentativnog Sindikata sudstva Crne Gore (SSCG), Nikolom Ćipovićem u Vrhovnom sudu Crne Gore dogovoreno je da se što je moguće prije počne sa pregovorima vezanih za kolektivni ugovor za zaposlene u sudstvu, saopštio je SSCG.

"Još jednom je pokazana zainteresovanost poslodavca i sindikata da kroz kvalitetan socijalni dijalog obezbjede bolji ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih", rekao je predsjednik Sindikat sudstva Crne Gore Nikola Ćipović.

Na sastanku je konstatovano da su sudovi i u otežanim uslovima zbog pandemije korona virusa u prvom polugodištu postigli dobre rezultate.

Dogovoreno je da predsjednici sudova obezbjede zaposlenima da, shodno članu 83 Zakona o radu, vrijeme korišćenja godišnjih odmora odrede uz prethodnu konsultaciju sa zaposlenima.

Razgovarano je i o mogućnosti nastavka rješavanja stambene problematike zaposlenih u sudstvu, kao i načinu zaštite položaja zaposlenih u vremenu pandemije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније