Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Infobiro; Objavila: R.B. ]

11. 05. 2020. 16:51 >> 19:23
11

NA POZIV AMFILOHIJA

Božović: Prisustvovaću liturgiji u Ostrogu

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, saopštiio je je da će sjutra, na poziv mitropolita SPC Amfilohija, prisustvovati liturgiji u manstiru Ostrog, povodom Dana svetog Vasilija Ostroškog.

"Naravno, poštujući sve preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela u pogledu onih mjera koje su danas stupile na snagu, a one su znato relaksirane i ublažene u odnosu na koje su važile juče", kazao je Božović, nakon sastanka sa predsjednikom skupštine Opštine Budva Krstom Radovićem.  

Kako je dodao, iz poziva mitropolita SPC Amfilohija shvatio je da on lično i MCP poštuju sve mjere NKT i svih nadležnih institucija države Crne Gore.

"Ja kao ambasador republike Srbije izražavam svoje poštovanje državi Crnoj Gori i svim njenim institucijama. Ovim putem želim da se zahvalim svemu onom dobrom što su uradili u borbi protiv ove zajedničke pošasti i rezultatima koje su postigli očuvavši zdravlje građana Crne Gore", kazao je Božović.

Pozvao srpske turiste u Crnu Goru

Božović je, nakon sastanka predsjednikom opštine Budva Markom Carevićem,  pozvao sve građane Republike Srbije, da u skladu sa preporukama zdravstvenih vlasti Srbije i Crne Gore dođu u Crnu Goru i Opštinu Budva.

"Ja sam to učinio i na posljednjem sajmu turizma, kada sam posjetio štand NTO, kao i štand Opštine Budva na poziv predsjednika Carevića. Danas je naša Ambasada u kontaktu sa Ministarstvom vanjiskih poslova donijela mjere o relaksaciji recipročnih mjera, gdje predlažemo da vlasnici poljoprivrednog zemljišta budu izuzeti iz tih mjera, kao i ljudi koji imaju stalno zaposlenje u jednoj od ove dvije države. Takođe, u dogovoru sa Privrednim komorama CG i Srbije, nadležnim institucijama, mi ćemo pomoći da se nađe rješenje za angažovanje radne snage. Da onim ljudima koji budu došli, praktično u odgovornosti poslodavaca, ne budu izricane mjere", kazao je Božović.

Kako je saopšteno iz Carevićevog kabineta, inicirano je i pokretanje rješavanja problema odlaska studenata iz Crne Gore u Srbiju zbog polaganja prijemnih i završnih ispita na fakultetima.

Ocijenjeno je da je u narednom periodu neophodno unaprijediti kulturnu saradnju između Srbije i Crne Gore.

"Republika Srbija je iskazala spremnost da participira u zajedničkom projektu sa Opštinom Budva kao što je izgradnja Kulturnog centra ili otkupa i obnove zgrade Jugoslovenskog rečnog brodarstva, a u cilju stvaranja boljih uslova za razvoj kulturnih sadržaja i zaštite postojećeg prostora koji ima svoj istorijski i kulturološki značaj, posebno iz razloga što je ovo zdanje kao nekadašnju bolnicu, podignula kraljica Marija od svog ličnog novca za liječenje solunskih ratnika i ranjenika, kojih je iz Opštine Budva bilo preko 1.000 dobrovoljaca", saopšteno je nakon sastanka. 

Takođe, bilo je riječi da se uradi zajednička rekonstrukcija spomen obilježja Aleksandru Karađorđeviću podignutom 1924. godine povodom njegove zvanične posjete koji se nalazi u gradskom parku u blizini Starog grada.


Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније