Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 04. 2024. 11:43 >> 11:53
2

BOŽOVIĆ U EMISIJI "LINK"

Studije na UCG kvalitetne, vraćamo dug ovom društvu

Studiranje na Univerzitetu Crne Gore (UCG) su jako kvalitetno, tako da ćemo vratiti dug ovom društvu, poručio je rektor UCG Vladimir Božović u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore.

Na fakultetima na UCG već studira 17.000 mladih, a Božović poručuje da rektorat prati koliko može sve što se događa na tržištu rada. 

"UCG jeste malo konzervativna institucija, a promjene se ne dešavaju od danas do sjutra. Mi nastupamo vrlo aktivno i odgovorno. Ipak, imamo bojazni da nećemo imati dovoljno studenata, a to je već cjelokupni problem države", kazao je Božović. 

Govoreći o novim projektima, Božović je kazao da je odvojeno četiri ili pet miliona eura za projekte.

"To su realna sredstva i važna za život univerziteta. Živost u našem kampusu se uveliko osjeća. Što se tiče daljih projekata, rekonstrukcija zgrade Arhitekstonskog fakulteta je u završnoj fazi. U toku je rekonstrukcija i tehničkih fakulteta i skoro sve sale su obnovljene. Radimo nove sisteme, pri kraju je tehnološki park, a radi se i zgrada Filozofskog fakulteta  sa određenim promjenema koje ćemo napraviti", zaključio je Božović. 

Božović je mišljenja da su studije na UCG jako kvalitetne i da ima itekako prostora za poboljšanje. Institucija već zapošljava oko hiljadu radnika i Božović je sa te strane jako zadovoljan. 

"Univerzitet je kompleksna institucija. U akademskih zvanjima ima oko 550 zaposlenih, a ostatak je administrativno osoblje. Svi se trude i žele da doprinosu poziciji i društvu unutar zemlje. Akademski dio je zadovoljan materijalnim stanjem, a administracija dijeli sudbinu Ministarstva prosvjete. Ipak, saopštio bih da je ovih dana pri kraju jedan dogovor sa našim sindikatom, tako da će im se poboljšati status", poručio je Božović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније