Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

28. 08. 2019. 10:29 >> 10:27
1

BOKEŠKI FORUM

"Nebriga Morskog dobra na snazi u Bijeloj"

Nebriga JP "Morsko dobro" i situacija koju vješto koriste privilegovani na žalost nije mimoišla ni Bijelu, a to je, kako kažu u Bokeškom forumu (BF), kulminiralo ovog ljeta kada su vlasnici hotela "Park" i "Delfin" sezonu prekrojili po njihovoj mjeri.

"Potpuna nebriga za zaštitu bokeške obale i odsustvo empatije kad je u pitanju domaće stanovništvo kulminiralo je ovog ljeta. Ispred hotela 'Delfin' i 'Park' srušeno je oko 70 metara parapeta, da bi se na tom mjestu podigli visoki zidovi od kojih se ne vidi plaža. Da zlo bude veće, u nekad jednoj od najljepših plaža Boke, pored hotela 'Park' gradi se još jedna zgrada zbog koje je posječeno egzotično drveće donešeno iz dalekog Japana, čime je definitivno zatvorena jedna stranica prošlosti, na koju smo mogli biti ponosni", ističu u Bokeškom forumu.

Kako dodaju u saopštenju, vlasnici hotela "Park" i "Delfin" zauzeli su više od 400 metara obale, a pristup plažama zabranjen je, osim ako se naravno ne plate usluge korištenja, što je u suprotnosti sa svim aktuelnim zakonima, koji postoje samo na papiru.

"Pomenute plaže gotovo čitavog ljeta zvrje prazne ili poluprazne, dok ono malo preostalih slobodnih mjesta za kupanje bude toliko pretrpano da i gosti i mještani izbjegavaju da duže borave na njima. Naravno, sve ovo se dešava uz amin, vjerovatno, najgoreg crnogorskog preduzeća 'Morsko dobro', naglašavaju u BF.

Posebno tragičan odnos je, kako ističu u BF, prema domicilnom stanovništvu, koje je potpuno nezaštićeno.

"Većina mještana podizala je kredite, gradila apartmane, koje neće imati kome da izda. Ko će doći negdje gdje ne postoje osnovni uslovi za normalan ljetnji odmor, koji podrazumjeva korištenje plaža. U Bokeškom forumu smatramo da je ova sezona na izdisaju veliki nauk i da se hitno mora pronaći model, prema kojem će se odrediti procentualni odnos u kojem vlasnici velikih hotela i vlasnici manjih objekata imaju jednake šanse da dočekaju i ugoste turiste. U suprotnom, moraćemo da se zapitamo šta i kako dalje. Ovakva situacija apsolutno je neodrživa, a za nju smo poštovani Bokelji, dobrim dijelom i sami krivi. Bledunjavi komentari, bez sloge među ljudima, vješto napravljene podijele koje je ova vlast nametnula. Sve to i te kako je pomoglo podgoričkoj oligarhiji da nametne svoj prepoznatljivi sistem vrijednosti u kojoj se jedino poštuje zakon jačeg. Vrijeme je da takvom odnosu prema Bokeljima i svima onima koji poštuju Boku i doživljavaju je kao svoj dom kažemo: dosta!", zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Martin Bilafer.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније