Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

10. 11. 2021. 08:15 >> 08:27

JANDREOSKI

Odluka o koncesijama nije u nadležnosti Aerodroma CG

Rješavanje imovinsko pravnih odnosa i odluka hoće li Aerodromi Crne Gore ići u koncesije ili ne nije u nadležnosti Aerodroma Crne Gore, kazao je direktor tog preduzeća Goran Jandreoski.

Jandreoski je to kazao tokom sastanka sa predstavnicima Bokeškog foruma razgovarali o važnim infrastrukturnim projektima na tivatskom Aerodromu, a na sastanku je bilo riječi o mogućim zajedničkim ulaganjima u bolji život građana Tivta. 

Direktor Aerodroma je predsjednika, potpredsjednika i člana Glavnog odbora Bokeškog foruma - Andriju Petkovića, Igora Radoševića i Vedrana Božinovića upoznao sa činjeničnim stanjem – da rješavanje imovinsko pravnih odnosa i odluka hoće li se ići u koncesije ili ne, nije u njegovoj, niti nadležnosti Aerodroma Crne Gore.

“Predstavnici Bokeškog foruma došli su sa četiri, za njih značajne teme - koncesija, zapošljavanje lokalnog stanovništva, imovinsko-pravni sporovi i sponzorstvo lokalnog košarkaškog kluba. Saopštio sam im da sam upoznat sa svim sporovima vezanim za zemljište, ali i da ACG nijesu odgovorni za to, a kada su koncesije u pitanju da ću zastupati interese Države, koja će odlučiti u kom smjeru će Aerodromi da se razvijaju”, rekao je Jandreoski. 

On je predstavnicima Bokeškog foruma rekao i da je kompanija odlučila da sponzorstvima ne zadovoljava interese pojedinaca, već da su spremni, ako bude trebalo, da sponzorišu državne timove ili Olimpijski komitet. 

“Predložio sam im i da, ukoliko se zaista staraju za poboljšanje kvaliteta građana, skupa realizujemo neki infrastrukturni projekat na tivatskom aerodromu, pošumimo neki predio, napravimo park, pristupni put, obezbijedimo autobus koji bi saobraćao od aerodroma do grada…Tim povodom i sjutra nastavljamo sastanak, u Tivtu”, rekao je Jandreoski. 

Petković je tokom sastanka kazao da su koncesija i neriješeni imovinsko-pravni odnosi pitanja koja muče građane Tivta, navodeći da su za njih od veoma važnog značaja buduće investicije koje Aerodromi Crne Gore planiraju u Tivtu, kako bi poboljšali život lokalne zajednice.

“Vjerujem da smo danas uspjeli da, na obostrano zadovoljstvo, sa direktorom Jandreoskim riješimo određene nesporazume i da je sve ovo dobra polazna osnova za buduće akcije”, rekao je Petković izražavajući uvjerenje da je to tek prvi u nizu razgovora, koji će, kako vjeruje, dovesti do rješenja svih problema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније