Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M

07. 09. 2018. 20:12 >> 23:04
2

RADIOLOZI I ONKOLOZI U PG

"CG će moći da parira svjetskim centrima"

U Podgorici su se danas okupili radiolozi i onkolozi jugoistočne Evrope kako bi se formirala njihova mreža. To je jedna od faza u daljem razvoju projekta Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope.

Ministarka nauke Sanja Damjanović, koja je zaslužna za uspostavljanje ideje Međunarodnog instituta, za TVCG je poručila:

"Ministarstvo nauke je zajedno sa Kliničkim centrom realizovalo tu ideju. Svi znamo da je Međunarodni institut prošle godine bio samo ideja, a danas je to značajan regionalni projekat, koji je već dobio čvrstu regionalnu, naučnu podršku i koji sada ulazi u drugu, tzv pripremnu fazu. Važan dio je uspostavljanje mreže onkologa i radiologa. Nije samo cilj da se stvori kritična masa već je cilj da se uvežu svi  onkološki i radiološki instituti sa zemljama širom Evrope", kazala je Damjanović.

Direktor Kliničkog centra Jefto Eraković saopštio je da je zadovoljstvo Crne Gore što je u mogućnosti da ugosti najreprezentativnije goste iz oblasti onkologije i doktore iz Jugoistočne Evrope.

"Moram istaći da onkološki pacijenti u CG imaju veliki izbor terapije i da Crna Gora prednjači u regionu. Sa ovim projektom možemo da se mjerimo sa velikim evropskim i svjetskim centrima. Ovo je nacionalni državni projekat jer će Crna Gora samo dobiti. Novim projektom dobijamo jednu potpunu ekskluzivu i zahvalni smo Ministarstvu nauke što smo u mogućnosti da budemo dio projekta. Pacijenti če dobiti najsavremeniji vid terapije koji nije prisutan nigdje u regionu. Koji postoji isključivo u 4 evropska centra. To je ogroman napredak za Crnu Goru", poručio je Eraković. 

Podsjetimo ranije je saopšteno iz Ministarstva nauke da bi osnivanje instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope bilo  velika prekretnica za ekonomiju i privredu zemalja tog regiona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније