Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

15. 08. 2018. 09:45 >> 09:30

U CG UKUPNO 15

Prijavljen samo jedan slučaj meningitisa u Ulcinju

U Crnoj Gori je od početka ove godine registrovano 15 slučajeva obolijevanja od meningitisa, od čega je samo jedan slučaj zabilježen u Ulcinju, i to u martu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Na društvenim mrežama i pojedinim portalima, moglo se pročitati da se na Adi Bojani pojavila epidemija meningitisa, da je za kratko vrijeme prijavljeno čak 16 slučajeva obolijevanja.

Iz IJZ za Dnevne novine su kazali da je od početka godine na teritoriji Ulcinja prijavljen samo jedan slučaj meningitisa.

“S obzirom da je klinička slika svih meningitisa karakteristična, nerijetko teška i da uglavnom zahtijeva hospitalizaciju, nemoguće je da slučajevi meningitisa ostanu neprepoznati i neprijavljeni nadležnim službama”, ističu iz IJZ.

Kako napominju, na teritoriji Crne Gore, od početka godine je prijavljeno osam slučajeva obolijevanja od virusnih i sedam slučajeva obolijevanja od bakterijskog meningitisa, a registrovan je i jedan smrtni slučaj.

“Uvidom u Registar utvrđeno je da je ove godine prijavljeno osam slučajeva obolijevanja od virusnih i sedam slučajeva od bakterijskog meningitisa kod naših i stranih državljana na teritoriji države. Svi slučajevi su epidemiološki ispitivani i nisu međusobno povezani, odnosno radi se o pojedinačnim sporadičnim slučajevima”, tvrde u IJZ.

Oni naglašavaju da mogućnost da se epidemija meningitisa pojavila, a da je Institut nije registrovao, nije moguća, jer se evidencija obavlja u realnom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније