Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 04. 2018. 16:15 >> 16:17

IZBORI 14. JUNA

Radović kandidat za članstvo u CCPR-u

Kandidat Crne Gore za članstvo u Komitetu za prava čovjeka (CCPR) biće koordinator programa za ljudska prava u nevladinoj organizaciji (NVO) Građanska alijansa, Milan Radović, saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Ministarstva su rekli da je ta odluka donijeta u skladu sa pozivom za prijavljivanje kandidata za članstvo u CCPR-u, objavljenom na sajtu Ministarstva vanjskih poslova 12. februara.

“Pored Radovića, prijavu je podnio dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, Miloš Vukčević”, navodi se u saopštenju.

U procesu odlučivanja, učestvovali su ministarstva pravde, rada i socijalnog staranja, za ljudska i manjinska prava i vanjskih poslova, a konsultacije su obavljene sa predstavnicima nevladinog sektora, univerziteta i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

“Prilikom donošenja odluke, vodilo se računa o kriterijumima Ujedinjenih nacija propisanim za navedeni Komitet”, dodaje se u saopštenju.

Izbori za Komitet za prava čovjeka će biti održani na 36. sastanku strana ugovornica Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima 14. juna u Njujorku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније