Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

01. 11. 2017. 23:14 >> 22:49

ZA OSI

Gradi se pristupna rampa na plaži u Baru

Na plaži Topolica u Baru počela je izgradnja pristupne rampe za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za lica sa invaliditetom, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore (JPMD).

To predzeće je, kako su saopštili, angažovalo izvođača radova na izgradnji te pristupne rampe, a radovi su počeli krajem oktobra.

“Očekivani rok završetka radova je 30. novembar 2017. godine. Radove izvodi preduzeće “Grand Design” iz Podgorice, a ukupna vrijednost izgradnje iznosi 62.018 eura”, kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da je JPMD pred početak turističke sezone izgradilo i pristupnu rampu za potrebe lica sa smanjenom pokretljivošću i osobe sa invaliditetom na Slovenskoj plaži u Budvi (gradska plaža ispred Hotel Park), koja je tokom ljetnjih mjeseci bila na raspolaganju mještanima, turistima i posjetiocima kojima je bila neophodna za pristup moru.

Krajem sedmice očekuju, kako su najavili, uvođenje u posao izvođača radova na izgradnji pristupne rampe na ponti Seljanovo u Tivtu.

JPMD je, kako su naveli, nabavilo i mehaničke dizalice za potrebe osoba sa invaliditetom koja će pred početak ljetnje turističke sezone naredne godine biti postavljena na Žutoj plaži u Kotoru.

“Za sve četiri navedene lokacije u primorskim gradovima Budvi, Baru, Tivtu i Kotoru pred početak ljeta biće postavljene specijalne kabine za presvlačenje, adaptirane za osobe sa smanjenom pokretljivošću i lica sa invaliditetom”, saopšteno je iz JPMD.

Kako navode, ove aktivnosti Javno preduzeće realizuje u saglasnosti sa Savezom udruženja paraplegičara Crne Gore i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje osoba smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније