Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

12. 04. 2024. 19:31 >> 19:31

HERCEG NOVI

Počeli radovi na dionici šetališta "Pet Danica"

U Herceg Novom su danas počeli radovi na rekonstrukciji dionice šetališta “Pet Danica”, od hotela "Plaža" do Meljina, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

"Ovaj dio Igala će se u potpunosti urediti, te ćemo imati kompletno uređeno, popločano, osvijetljeno, atmosferski i kanalizaciono sređeno šetalište od Igala do Meljina. Ovo je prvi put da ćemo imati jedno ovako uređeno i lijepo šetalište koje Herceg Novi zaslužuje poslije toliko godina. Mislim da će ovaj dio u potpunosti da zablista", kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Da je ovaj projekat još jedan dokaz uspješne saradnje između Javnog preduzeća i Opštine Herceg Novi, koja traje već tri godine, istakao je i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Ivan Otović.

"Šetalište Pet Danica je jedan od simbola Herceg Novog, možemo reći i žila kucavica naše turističke ponude. Vjerujem da ćemo potpunom rekonstrukcijom uz podršku Javnog preduzeća dobiti jedno reprezentativno šetalište kojim ćemo moći da se podičimo kako u regionu, tako i svugdje drugo. Veoma je važno što Javno preduzeće u lokalnim samoupravama vidi partnere, jer jedino zajedničkim snagama možemo da prevaziđemo sve one probleme koji su se ovdje taložili prethodnih 30 godina", naveo je Otović.

Rekonstrukcija dionice šetališta "Pet Danica" je samo jedan od infrastrukturnih projekata koje realizuje Javno preduzeće kako bi poboljšali kvalitet turističke ponude duž cijelog crnogorskog primorja.

"Ovo nije prvo šetalište koje Javno preduzeće realizuje, već smo realizovali šetalište u Sutomoru, trg u Sutomoru se trenutno radi, realizovali smo projekat šetališta u Pržnu, šetališta na Jazu, tako da radimo duž cijele crnogorske obale. Takođe, ja se nadam da ćemo uskoro krenuti sa realizacijom ključnog projekta za građane Budve, a to je šetalište od "Avale" do Zavale. Vraćanjem trajektne linije u državno vlasništvo, omogućava da prihodi idu u budžet Crne Gore. Građani šest primorskih opština su nam na prvom mjestu i fokusiramo se da svima njima osiguramo bolje uslove za život, mnogo bolju obalnu infrastrukturu kako bi na adekvatniji način dočekali turiste, jer kao što znate, direktno ili indirektno, 50 posto Crne Gore živi od turizma i prihoda u toj privrednoj grani", naveo je direktor Javnog preduzeća, Mladen Mikijelj.

Ovom prilikom direktor Javnog preduzeća je najavio da sa lokalnom samoupravom u Herceg Novom rade i na rješavanju administrativnog pitanja vlasništva nad lukom Škver i da bi već na ljeto 2025. godien, luka mogla biti vraćena na korištenje svih građana.

"Potpuno će biti drugačiji pristup prema ribarima, prema lokalnom stanovništvu, povećaće se broj komunalnih vezova. Uradiće se sve ono što trenutno nije prioritet ljudima koji djelimično koriste luku Škver. Smatram da svi zajedno treba da radimo na tome da kompletna luka treba da bude pod ingerencijom Opštine Herceg Novi, odnosno građana Herceg Novog", dodao je direktor javnog preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније