Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

26. 02. 2024. 14:39 >> 14:46
Čitaj mi:

RAĐENOVIĆ

SDT i SPO da se pozabave slučajem preuzimanja Luke Budva

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Blažo Rađenović je danas pozvao Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje da reaguju povodom slučaja Luke Budva, odnosno njenog preuzimanja od lokalne samouprave.

Kako je kazao na konferenciji za novinare, od dana potpisivanja Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva između Javnog preduzeća i Opštine Budva, ta lokalna uprava nije organizovala aktivnosti kako bi došlo do preuzimanja upravljanjem.

"U više navrata sam apelovao, što javno, što i dopisima, da, ako nisu kadri ili ako nisu na bilo koji način spremni da upravljaju Lukom Budva, da se Sporazum poništi i da smo mi spremni u roku od mjesec dana da preuzmemo i organizujemo čitav posao vezano za funkcionisanje te luke. Iz tog razloga, pozivam državne institucije da se uključe, jer neko u kontinuitetu pokušava da protivpravno pribavlja korist za sebe i svoje preduzeće", kazao je Rađenović.

Dodao je da u najkraćem mogućem roku očekuju rezultate ovih zahtjeva i dopisa koje su uputili nadležnim institucijama, ali svakako očekuje od izvršnog direktora konkretne odgovore i radnje koje su preduzete po ovom pitanju.

"Ukoliko se ne bude ispoštovala ugovorena obaveza od Opštine Budva, na narednom Upravnom odboru ću predložiti da se Sporazum raskine, da i Luku Budva preuzme Javno preduzeće", naglasio je Rađenović.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 9. februara prošle godine dala saglasnost na Sporazum o ustupanju Luke Budva Opštini Budva koji je zaključen 7. marta prošle godine, ali od tada primopredaja se nije desila.

Inače, inostrana kompanija "Dukley marina" upravljala je marinom u Budvi dvije decenije i tražila zadovoljenje na sudu prilikom preuzimanja od JP Morsko dobro. Privredni sud je 30. novembra prošle godine odbacio predlog te firme za određivanje privremene mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније