Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

10. 05. 2017. 19:46 >> 19:20

ZENKA KAZAO

Zainteresovani za jačanje saradnje sa SE

Saradnja Ministarstva za ljudska i manjinska prava sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope u Podgorici je kvalitetna i uspješna, ocijenjeno je na sastanku ministra Mehmeda Zenke sa šeficom Divizije Savjeta Evrope za podršku u primjeni ljudskih prava na nacionalnom nivou Tatjanom Termačić i šeficom operacija Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici Anđelom Longo.

Aktivnosti koje su implementirane kroz projekat PREDIM doprinos su radu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, rekao je ministar, ali i direktni doprinos implementaciji politika Vlade Crne Gore u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Zenka je istakao da je Ministarstvo posvećeno daljem jačanju saradnje sa kancelarijom Savjeta Evrope, i naveo da je zajednički interes da se nastavi sa implementacijom aktivnosti.

On je dodao da se aktivnosti usmjerene na ispunjavanje mjera iz pregovaračkih poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava i 19 Socijalna politika i zapošljavanje ispunjavaju planiranom dinamikom, te da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava izražava punu posvećenost procesima evropskih integracija.

Zenka je izrazio očekivanje da će u budućem periodu saradnja Ministarstva i Savjeta Evrope biti sve intenzivnija, kroz još novih projekata Savjeta Evrope koji će kroz različite oblike podrške biti dobar mehanizam za ispunjavanje međunarodnih standarda.  

Kako se projekat PREDIM završava krajem ove godine, iskazana je inicijativa za njegov nastavak u okviru druge faze.

Zajednički je ocijenjeno kao veoma bitno da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava bude uključeno u projekte koji se odnose na ispunjavanje standarda i primjene prakse Evropskog suda za ljudska prava.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније