Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

06. 10. 2023. 22:35 >> 23:28
2

BOGDANOVIĆ ZA PORTAL RTCG

Demokrate zvanično: Nije prihvatljivo da presudi Zenkin glas

Predsjedništvo Demokrata izglasalo je večeras da im nije prihvatljivo da prilikom izbora predsjednika Skupštine i nove Vlade presudno utiče glas lidera Demokratske unije Albanaca DUA Mehmeda Zenke, koji je na izborima 11. juna bio na listi sa DPS-om.

To je juče najavio predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, a večeras za Portal RTCG potvrdio i poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović. 

"Na sjednici je jednom jednoglasno osnažena odluka, donijeta na sjednici Predsjedništva polovinom septembra, da presudan glas za izbor nove vlasti ne može doći sa izborne liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik. To nije samo politička odluka, već odluka koja odražava našu duboku privrženost principima na kojima smo izgrađeni", piše u saopštenju Bogdanovića. 

Predsjedništvo je, navodi Bogdanović, ocijenilo da su se Demokrate tokom ovog zahtjevnog, četvoromjesečnog pregovaračkog perioda ponašale konstruktivno i sa integritetom.

"Znamo da političke okolnosti donose izazove i da se moraju donositi teške odluke, ali naš kompas je uvijek bio, i uvijek će biti okrenut ka dobrobit Crne Gore i njenih građana. Duboko vjerujemo u evropsku, evroatlansku i građansku budućnost naše države, gdje će svaki građanin živjeti u prosperitetu, gdje će korupcija biti stvar prošlosti, gdje će naš put ka Evropi biti ubrzan, a naše međunarodne obaveze ispunjene. Podsjećam da smo prvi prihvatili ponudu mandatara, prvi smo politički subjekt koji je na konsultacijima kod Predsjendika jasno i otvoreno podržao da mandatar Milojko Spajić dobije mandat za sastav nove Vlade, a za razliku od uslova mnogih subjekata, čak i strateških razlika unutar istih, naš jedini princip i uslov vezan je za odnos prema izbornoj listi DPS-a. Ovaj princip je poznat svima od samog početka, dio je naše političke kičme i ukorijenjen u našem subjektu godinama, a nije se mijenjao ni u jednom trenutku pregovaračkog procesa", dodao je Bogdanović. 

Istakao je da je voizija Demokrata jasna: žele uspješno formiranje nove parlamentarne većine i 44. Vlade na čelu sa  Spajićem.

"Vjerujemo da će sloga i dogovor onih koji su imali različite političke stavove ipak na kraju pobijediti sve prepreke kako bi Crna Gora dobila evropsku, evroatlansku i gradjansku Vladu, koja će nastaviti da unaprjeđuje ekonomsko socijalni položaj gradjana, počistiti mafiju iz crnogorskih institucija, ubrazti evropski put, jačati evroatlansko partnerstvo i časno ispunjavati sve međunarodne obaveze. Na tom putu, pozivamo sve evropski orjentisane lidere sa integritetom da nađu zajednički jezik, jer samo zajedno možemo ostvariti svijetlu budućnost za Crnu Goru", zaključio je Bogdanović. 

Podsjetimo, Bečić je juče saopštio da odlučujući glas za izbor nove vlasti ne može doći sa liste koju je predvodila Demokratska partija socijalista i njen predsjednik.

"Bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika”, rekao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније