Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

05. 10. 2023. 16:20 >> 16:25
5

BORIS BOGDANOVIĆ

Zenka se obavezao na dosljednost DPS-ovoj politici

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović saopštio je da se Mehmed Zenka Sporazumom koji je potpisao sa DPS-om obavezao da ostaje dosljedan DPS-ovoj politici, kao i da svaku buduću saradnju s drugim političkim subjektima usklađuje s DPS-om.

On je reagovao nakon što je poslanik Albanskog foruma i počasni predsjednik Demokratskog saveza Albanaca (DSA), Nikola Camaj saopštio da je izlazak lidera DUA Mehmeda Zenke iz poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS), kao i Bogdanovićeva izjava  da su dobro došli svi koji se odreknu te politke garnat  da predsjednik Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić već ima podršku 41 poslanika.

"Ne zamjeram gospodinu Camaju na interpetaciji mog intervjua, pogotovo u svijetlu činjenice kada sam siguran da gospodin Camaj nije pročitao Sporazum koji je gospodin Mehmed Zenka zaključio sa Demokratskom partijom socijalista, prije samo tri mjeseca", kazao je Bogdanović.

On je citirao i sadržaj Sporazuma:

“Potpisnici Sporazuma će se zalagati za zajedničke programske ciljeve i principe, obavezujući se na jedinstven/ usaglašen politički nastup po svim pitanjima, kako u toku izborne kampanje tako i prilikom vršenja funkcija proisteklih iz mandata zajendičke izborne liste.

Potpisnici Sporazuma prihvataju i naročito se obavezuju da sve eventualne saradnje sa drugim političkim subjektima, a koje se po bilo kom osnovu tiču vršenja funkcija proisteklih iz mandata zajendičke izborne liste, budu usaglašene i uz prethodno saglasje preostalih konstituenata iz ovog Sporazuma”, navodi se u Sporazumu.

Bogdanović ističe da je na temelju navedenih odredbi člana 2 Sporazuma, kojeg je Mehmed Zenka potpisao sa DPS-om, kristalno  jasno da  Zenka ne samo što ostaje dosljedan DPS-ovoj politici, već se i obavezao da svaku buduću saradnju s drugim političkim subjektima usklađuje s DPS-om.

"Što je i potvrdio svojom izjavom od 8. avgusta 2023. godine", saopštio je Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније