Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

24. 01. 2017. 22:27 >> 22:03
1

STUDENTI ZA SLOBODU

"Nekorektno protumačena ideja teksta"

Crnogorski Studenti za slobodu reagovali su da im je izjava netačno i nepotpuno interpretirana.

Povodom njihovog otvorenog pisma ministru prosvjete Damiru Šehoviću, da bi besplatno obrazovanje moglo da bude kamen spoticanja za buduću akademsku zajednicu u Crnoj Gori, Crnogorski Studenti za slobodu tvrde da im je nekorektno protumačena osnovna ideja teksta.

"Željeli smo da skrenemo pažnju da je, kako i stoji u originalnom pismu, “besplatno obrazovanje” u izjavi ministra prosvjete samo mit kojim neko želi da zamaže oči studentima. Želimo da skrenemo pažnju da rješenje nije u besplatnim studijama i da se studenti i naše ćutanje i nezadovoljstvo ne može kupiti za plaćenu godinu studija na fakultetu. Univerzitetu treba veća autonomija od države, a ne oduzimanje svake autonomije i finansija", navode u saopštenju.

Ističu da je moguće da neko hoće pričom o besplatnom semestru da prikrije sve što je dovelo visoko obrazovanje do sunovrata i ogromnog opadanja kvaliteta i nezadovoljstva studenata.

"Nećemo to dozvoliti. Jasno vidimo probleme i bespaltan semestar neće ućutati studente uprkos pokušajima skretanja nezadovoljstva sa problema na one koji ukazuju na problem", dodaju u saopštenju.

Iz ove organizacije navode da ih raduje što su uspjeli da nakon dugo vremena i ćutanja svih pokrenu diskusiju o problemima studenata.

"Oni koji ćute očigledno ne trpe kada studenti javno govore, i misle kada nas ućutkaju, nastaviće da ćute kao što su i do sada ćutali. Studenti za slobodu jedina su organizacija mladih koja je ranije kritikovala i uspjela da izmijeni Vladin Zakon o mladima i Nacrt Startegije za mlade. Želimo da podstaknemo i druge da kritikuju i da se javno uključe u raspravu", zaključili su u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније