Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

29. 01. 2017. 14:01 >> 13:39

SPUCG PORUČIO

Drago nam je što su se predomislili

Reagovanje organizacije Studenti za slobodu na saopštenje Studentskog parlamenta UCG pokazalo je da ne ostaju pri svom prvobitno iznesenom stavu, saopštili su iz SPUCG i dodali da im je drago što su ih Studenti za slobodu obavijestili da „nijesu za ukidanje besplatnog visokog obrazovanja“.

 

„Vjerujemo da je članovima akademske i društvene zajednice ili barem ubjedljivoj većini jasno da su stavovi SPUCG-a argumentovani bez ikakve želje da se ugrozi tuđa sloboda govora, ali sa željom da se iznese svoj stav u cilju zaštite studentskih prava. To je i obaveza naše organizacije, kao jedine koja je legitimno izabrana da zastupa interese preko 20 hiljada studenata državnog univerziteta“, kazali su iz SPUCG.

Reagovanje organizacije Studenti za slobodu na njihovo saopštenje pokazalo je, kako smatraju, da ne ostaju pri svom prvobitno iznesenom stavu.

„Nakon početnog saopštenja koje je izazvalo čuđenje u javnosti, narednim saopštenjem su pokušali da ga objasne, da bi se, na kraju, trećim istupom u javnosti, zapravo usaglasili sa našim stavom. Nama je drago što su oni to istakli na nedvomislen način, obavijestivši nas da`nijesu za ukidanje besplatnog visokog obrazovanja`“, navodi se u saopštenju.

Studenti za slobodu treba da znaju da država socijalne pravde ne može biti država u kojoj će da se uskraćuje obim budžetskog finansiranja studenata, pod plaštom liberalizma i kvaliteta u obrazovanju. Kvalitet obrazovanja se ne brani na taj način, već adekvatnom upisnom politikom, unaprijeđenjem nastave i stvaranjem boljih uslova za rad studenata i profesora.

„Na kraju, ističemo da mi ne želimo da zastupamo bilo čije političke interese. Naša je želja i obaveza da se borimo za studentska prava. Zbog toga bi nam bilo drago da o studentskim pitanjima svoja mišljenja javno iznose kako pojedinci, tako i organizacije. Nadamo se da ta mišljenja ubuduće neće izazivati čuđenje, kao što je bio slučaj sa obavješenjem koje je postalo aktuelno prethodnih dana, već pohvale i podršku kako bi unaprijedili status studenata u našoj državi“, saopštili su iz SPUCG i dodali da ovim završavaju polemiku uz ocjenu da su stavovi ukupne javnosti potvrdili ispravnost njihovih programskih opredjeljenja.

„Mi ne želimo da štitimo Vladu i njene izdatke za studente već da branimo prava studenata.“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније