Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B./TVCG

02. 05. 2024. 08:24 >> 08:26
Čitaj mi:

PICULA ZA TVCG

“Vidjećemo može li Vlada da se nosi s unutrašnjim razlikama”

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

“Ako se napravi sve što se obećalo, nema razloga da se ne dobije IBAR”, kazao je Picula u emisiji “Fokus”, na TVCG.

Picula je kazao da trenutno postoji okvir u kojem se sada može dogoditi puno toga pozitivnog za Crno Goru, ali kako dodaje, najveću odgovornost snose vlasti u Crnoj Gori, odnosno vlada i Parlament.

“Ukoliko se zaista napravi ono što se i obećalo i što je potrebno, tada nema ni jednog razloga da se tokom juna Crnoj Gori i ne da taj jedan pozitivan signal, odnosno IBAR, govorimo o privremenim mjerilima u području vladavine prava. I odmah da napomenem, to nije kraj procesa. Postoji samo jedan istorijski datum, a to je datum ulaska neke zemlje kandidatkinje u EU”, zaključio je Picula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније