Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Mreža, TVCG ]

01. 11. 2023. 07:23 >> 07:23
2

PLANOVI ZA IDUĆU GODINU

U Plužinama grade biznis zonu, žele da ožive privredu

U Plužinama je prije dvadeset godina u privredi radilo oko 1.400 radnika, a danas samo 200. Od šest firmi radi samo Hidroelektrana, pa je opština Plužine odlučila da u ovom gradu na sjeveru izgradi biznis zonu.

Biznis zona bi po planu trebala da bude na prostoru od 45.000 metara kvadratnih u selu Donja Brezna na kom je nekad bila pilana. To zemljište je vlasnik ustupio opštini na 30 godina bez naknade. 

Gostujući u emisiji "Mreža" predsjednik opštine Plužine Slobodan Delić kazao je da su već angažovali konsultante koji imaju dugogodišnje iskustvo. 

"Privreda koja je zapošljavala veliki broj ljudi više ne postoji, tako da smo krenuli u planiranje izgradnje biznis zone. Uredbu je donijelo resorno Ministarstvo, pa su se definisale određene olakšice koje bi potencijalni investitor mogao da ostvari. Čekamo još samo investitora koji bi želio da uloži u Plužine", dodao je on.

Delić kaže da je zemljište u Breznima jako kvalitetno i pristupatčno za dalja investiranja. U putanju je asfaltirani prostor, a imovinske i pravne odnose su riješili. 

"Udaljeno je nekim dva kilometra od magistralnog puta, ima električnu energiju i vodu", dodao je on. 

Delić poručuje da žele što prije da krenu sa poslovima, kako bi iduće godine veći dio zone bio spreman za investicije. 

"Potrudićemo se da dosta toga uložimo, a pred nama su ozbiljni izazovi", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније