Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

22. 02. 2024. 10:31 >> 10:31
Čitaj mi:

NAKON DOPING TESTA

VPSCG o slučaju Ukropine: Nismo smjeli da se oglašavamo, igrači upoznati o ovoj temi

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) oglasio se u vezi doping testa Alekse Ukropine i saopštio da nije smio da obavijesti javnost o ovom slučaju.

Saopštenje prenosimo integralno.

"Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) u vezi doping testa vaterpoliste Alekse Ukropine, može samo da potvrdi pa postoji kršenje antidoping propisa, a koji mu je uzorkovan u danima pauze nakon Evropskog, a prije početka priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Uzimajući u obzir činjenicu da je postupak, do momenta oslobođenja od odgovornosti ili izricanja kazne, proglašen strogo povjerljivim od strane Međunarodne anti- doping agencije, VPSCG nije smio da obavijesti javnost o ovom slučaju.

Svi vaterpolo reprezentativci dobro znaju da imaju i odgovorne i stručne osobe sa kojima u bilo koje doba, dana ili noći, mogu da provjere, smiju li ili ne, konzumirati bilo koji lijek, kao i da ih je medicinski tim i savjetovao i edukovao po svim ovim pitanjima.

Koliko ozbiljno VPSCG radi po ovim pitanjima dovoljna je samo jedna činjenica, da je na seminaru vaterpolo trenera u decembru mjesecu, ovo bila jedna od tema koju je prezentovala nacionalna Komisija za antidoping.

Naš fokus je sada da Aleksi pomognemo u pronalaženju pravnog tima koji će nam zajedno dati smjernice u dokaznom postupku i u skladu sa naprijed navedenim VPSCG se po ovom pitanju više neće oglašavati do okončanja postupka" navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније