Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

В.Г.

27. 07. 2023. 09:30 >> 09:30
3

IZJAVE NAKON UTAKMICE CG- ITALIJA

Gojković: Nedostajalo nam je energije, Damonte: Teško je igrati utakmice bez rezultatskog značaja

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković rekao je nakon poraza od Italije, da njegovi izabranici nijesu iskoristili svoje šanse, kao i da im je nedostajalo energije da pariraju rivalu.

"Ajkule" su poražene od Italije 10:6 u utakmci za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Pa puno bolja njihova utakmica od početka. Imali smo odličnog golmana, inače mogli su odmah da povedu. Nadao sam se da ćemo se vatiti poslije te prve četvrtine, bilo je rupa u italijanskoj igri, ali mi nijesmo iskoristili neke izgldne šanse. Bili smo baš mlaki. Nema sumnje da je potrošnja kroz prethodne četiri utakmice bila velika. Italija je imala lakši turnir, ali nijesu tu slučajno gdje jesu.
Tako su jako ušli u utakmcicu kao da je četvrtfinale, a ne borba za 5. do 8. mjesta, a znalo se da su se već plasirani na Svjetsko prvenstvo. Skidamo kapu Italiji i jedan pravi primjer kako su to sportski odradili do kraja", izjavio je selektor Gojković.

Sličnog mišljenja je i Vladan Spaić, koji ističe da je želja bila prisutna kod svih igrača.

"Evidentno da je velika portrošnja prethodna četiri meča uzela danak. Energetki nijesmo mogli da ispariramo svježijoj Italiji u ovom emču. Mislim da je želja bila prisutna kod svih igrača. Energetski nijesmo mogli to da iznesemo na pravi način i Italija nas je lako savladala u ovom meču", poručio je Spaić.

Drugi crnogorski reprezentativac, Aleksa Ukropina, smatra da su ih jeftine greške koštale poraza.

"Moglo se vidjeti da je bilo dosta umora. Oni su bili svježiji od nas, imali su utakmicu manje. To se moglo vidjeti po plivanju i jedne i druge ekipe. Momci su dali sve od sebe. Dobro odrađen turnir. U ovoj utakmci, iako smo dali sve od sebe, nijesmo mogli da pariramo. Bile su tu neke jeftine greške, posebno u prvom poluvremenu koje su ih odvele na par razlike, i oni su uspjeli da mirno privedu utakmicu kraju", kazao je Ukropina.

Najbolji strijelac Italije na ovoj utakmci sa tri pogotka, Luka Damonte, istakao je da je teško igrati utakmice koje nemaju rezultatski značaj.

"Mislim da su ovakve utakmice vrlo teške za igranje, jer smo znali da nema rezultatskog značaja. Italija i Crna Gora su imale cilj da prođu u polufinale i bili smo vrlo blizu da to učinimo. Tako da nije lako pronaći energiju za igru, ali smo pokušali da damo sve od sebe i pobiejdili smo", poručio je Luka Damonte.

Crna Gora će u utakmici za 7. mjesto igrati sa poraženim iz duela SAD - Francuska.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније