Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

И.Ш.

16. 07. 2023. 07:49 >> 07:51
4

FINALE VIMBLDONA

Duel generacija: Đoković za rekordnu osmu titulu na Vimbldonu, Alkaraz za svoju prvu

Na centralnom terenu od 15 časova Novak Đoković i Karlos Alkaraz odlučivaće kome će pripasti trofej Vimbldona, kao i prvo mjesto na ATP listi.

Ovo će biti treći duel dva najbolja tenisera svijeta. Prošle godine u Madridu kao pobjednik je izašao Karlos Alkraraz, dok je na ovogodišnjem Rolan Garosu u spektakularnom polufinalnom meču srpski teniser došao do trijumfa i kasnije do svoje 23. rekordne grend slem titule.

Finale će biti njihov prvi duel na Vimbldonu, kao i generalno na travnatoj podlozi.

Đoković je neprikosnoven u posljednjih deset godina na centralnom terenu, na kojem je naređao 45 pobjeda u nizu. Takođe ima i 34 pobjede zaredom na Vimbldonu i juriće svoju petu uzastopnu titulu, ukupno osmu, sa kojom bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula na trećem grend slemu sezone.

Srpski teniser će takođe pokušati da osvoji 24. grend slem titulu i po broju velikih trofeja da se poravna sa rekorderkom Margaret Kort.

On je sa 23 grend slem trofeja već rekorder u muškoj konkurenciji. Iza njega ostali su Rafael Nadal sa 22 i Rodžer Federer sa 20 grend slem titula.

Alkaraz ima jedan grend slem trofej, sa prošlogodišnjeg US opena.Đoković i Alkaras na putu do finala stigli su bez mnogo problema, ostvarili su po šest pobjeda i izgubili samo po dva seta. Srbin je u polufinalu savladao u tri seta Janika Sinera, dok je Španac sa 3:0 nadigrao Danila Medvedeva.

Branilac titule zna da ga čeka najteži meč na turniru i poručio je da će biti spreman za veliku borbu na terenu.

"Spremiću se i mentalno i psihički za veliku borbu, to će biti najteži meč turnira definitivno. On je u izvrsnoj formi, broj jedan i broj dva na svijetu igraju. Mi smo imali jedan veoma visok kvalitet tenisa i težak meč u Parizu, a znamo kako se to završilo" rekao je Đoković.

Istakao je da će dati posljednji atom snage za pobjedu.

"Ja ću se potruditi da od početka budem na svom vrhuncu, da probam da dam sve što mi je ostalo u rezervoaru jer ako nećeš u finalu Vimbldona da daš svoj maksimum, kad ćeš?" rekao je Đoković.

Sa druge strane Alkaraz će morati da se bori protiv sedmostrukog šampiona na Vimbldonu.

"To je dodatna motivacija. Igrati finale protiv takvih legendi još je posebnije. Ako bih pobijedio i osvojio Vimbldon to bi bilo nevjerovatno. A pobjeda protiv Novaka bila bi nešto zaista posebno. Ali kao što volim da kažem, ako želiš da budeš najbolji moraš da pobjeđuješ najbolje. A Novak je jedan od njih " rekao je Alkaras.Sjećanje na njihov posljednji duel na Rolan Garosu još uvijek je svježe, tada je pobjeda pripala srpskom teniseru.

"Probaću da ne budem tako nervozan kao što sam bio na Rolan Garosu u polufinalu. Pokušaću da uživam u trenutku, što nije bio slučaj tada. Mislim da će biti bolje nego prošlog puta." poručio je Španac.

Početak meča na centralnom terenu zakazan je za 15 časova.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније