Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

22. 04. 2024. 21:20 >> 22:00
3

LAUREUS NAGRADA

Đoković najbolji sportista svijeta

Novak Đoković je i zvanično najbolji sportista na planeti, on je u Madridu dobio "Laureus" nagradu za najboljeg pojedinca u svijetu sporta.

U 2023. godini je uspio da osvoji tri grend slema, a na četvrtom je igrao finale. Pored toga, Novak je osvojio i Završni masters turnir.

Đoković je prošle godine pretekao Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem turnira, a čak i u 2024. godini nastavlja da uvećava svoj rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste. Nagradu mu je uručio Tom Brejdi, vjerovatno najbolji NFL igrač svih vremena.

Maks Ferstapen, Lionel Mesi, Mondo Duplantis, Erling Haland i Noa Lajls su bili u konkurenciji. 

Novak je peti put najbolji sportista svijeta, isto toliko nagrada ima i Rodžer Federer. "Posljednjih sat i po gledam nevjerovatne sportiste ovdje u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svijet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svijetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovdje. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da mijenja živote djece. Velika mi je čast što sam što sam dio svega ovoga" kazao je Đoković i nakon toga se obratio svojim kolegama iz svijeta tenisa.

"Ovdje ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspjehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspjehe", zaključio je Đoković.

Četiri nagrade ima Jusein Bolt, po dvije Tajger Vuds, Rafael Nadal, Mihael Šumaher i Lionel Mesi.

U žiriju su velikani svjetskog sporta poput Sergeja Bubke, Martine Navratilove, Majkla Džonsona, Lenoksa Luisa, Alesandra Del Pjera, Nađe Komaneči, Ruda Gulita, Mike Hakinena...

Najbolja sportistkinja je fudbalerka Barselone, Aitana Bonmati koja je predvodila Španiju do titule svjetskog šampiona, Barselonu do titule šampiona Evrope i Španije, a ovi uspjesi donijeli su joj i Zlatnu loptu. Njoj su priznanje uručili legendarna skijašica Lindzi Von, odnosno sprinter Jusein Bolt.Priznanje za tim godine otišlo je u ruke ženske fudbalske reprezentacije Španije, koja se po prvi put okitila titulom svjetskog prvaka. Pobjednika u ovoj disciplini proglasili su proslavljena teniserka Martina Navratilova, odnosno čuveni fudbaler Alesandro Del Pjero.Nagrada za povratak godine uručena je američkoj gimnastičarki Simon Bajls, koja se nakon borbe sa psihičkim problemima vratila sportu na vrhunskom nivou.Nagradu za "najveći proboj godine" dobio je fudbaler Real Madrida Džud Belingem, koji se već u prvoj sezoni u "kraljevskom klubu" nametnuo kao nosilac igre i pokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice. To je potvrdio i u nedjeljnom "el klasiku" koji je riješio pogotkom u 92. minutu. Nagradu engleskom fudbaleru uručili su španski teniser Karlos Alkaras i motociklista Mark Markes.Među sportistima sa invaliditetom, nagradu za najbolju na planeti dobila je holandska teniserka Dide de Grot. Njoj su nagradu uručili legendarni sunarodnik Rud Gulit, odnosno španska teniserka Garbinje Mugurusa.

Dvadesetsedmogodišnja Holanđanka je ispisala istoriju tenisa sa 13 uzastopnih grend slem titula, odnosno tri vezana kalendarska slema.Titula najbolje u akcionim sportovima otišla je u ruke četrnaestogodišnje Australijanke Ariše Truv, koja dominira u svijetu skejtbordinga. Njoj je nagradu uručio proslavljeni francuski fudbaler Partis Evra.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније