Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2017. 18:09 >> 17:58
1

MONTE KARLO

Đoković preživio Simona, Conga eliminisan

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo turnira u Monte Karlu, pošto je pobijedio Francuza Žila Simona u tri seta, 6:3, 3:6, 7:5.

Đoković je drugi nosilac i bio je slobodan u prvom kolu, a danas mu je trebalo dva i po sata da pobijedi 32. igrača na ATP listi.

Srbin ima odličan međusobni skor protiv Simona, ovo mu je 11. pobjeda iz 12 mečeva, ali je Francuz u prošlosti znao dobro da ga namuči, a tako je bilo i danas.

Đoković je bio na korak od eliminacije, ali je uspio da preokrene brejk zaostatka u finišu trećeg seta.

Drugi teniser svijeta je bez mnogo problema je dobio prvi set, ali u drugom je došlo do pada u njegovoj igri što Simon koristi i dolazi do izjednačenja.

Francuz je bolje otvario treći sez i dva puta došao do brejka prednosti, ali Đoković je bolje reagovao pod pritiskom i oba puta ekspresno vraća servis, a onda u samoj završnici pravi i treći u setu za potpuni preokret i važnu pobjedu.

Protivnik Đokovića u osmini finala biće pobjednik duela 13. nosioca Pabla Karenjo-Buste i Karena Hačanova.

Đokoviću je ovo bio prvi ATP meč poslije nešto više od mjesec dana, odnosno, kada je u Indijan Velsu izgubio od Nika Kirjosa. Srpski reprezentativac je prije oko 10 dana igrao u Dejvis kup pobjedi nad Španijom.

Adrijan Manarino napravio je prvo veliko iznenađenje na Mastersu u Monte Karlu eliminisavši Žo-Vilfrida Congu poslije velike borbe.

Manarino, 56. igrač svijeta, eliminisao je zemljaka poslije igre u tri seta i nešto više od dva časa igre, a domaća publika mogla je da uživa u borbi dva Francuza – 6:7(3), 6:2, 6:3.

Adrijanu je ovo tek druga pobjeda nad nekim od igrača iz prvih deset, dok je Conga kao sedmi nosilac sigurno imao veća očekivanja.

Do neočekivane pobjede stigao je i Čeh Jiri Veseli trijumfom nad talentovanim Njemcem Mišom Zverevim 7:6(3), 6:3.

U mečevima odigranim tokom prepodneva nije bilo prevelikih iznenađenja, Žil Miler iz Luksemburga eliminisao je veterana iz Španije Tomija Robreda 6:2, 6:2, još jedan domaći igrač – Luka Puj bio je bolji od Amerikanca Rajana Herisona 6:2, 6:4, dok je Holanđanin Robin Hase izbacio Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine – 6:3, 6:2.

Italijan Pablo Lorenci pobijedio je Marsela Pujol-Granoreljsa 6:2, 6:4, a nemački veteran Tomi Has porazio je Francuza Benou Pera 6:2, 6:3.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније