Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

15. 03. 2017. 10:51 >> 10:29
9

PLASMAN U OSMINU FINALA

Đoković razoružao Del Potra

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu pošto je noćas pobijedio 35. tenisera svijeta Argentinca Huana Martina Del Potra poslije tri seta, 7:5, 4:6, 6:1.

 

Drugi teniser svijeta pobijedio je Del Potra poslije skoro dva i po sata i izjednačio se na 10. mjestu sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom sa 762 pobjede u Open eri. Takođe, pored Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala, Đoković je postao treći teniser sa najmanje 300 pobeda na mastersima.

Đoković je ostvario 13. pobedu protiv Del Potra u 16. međusobnih duela. On je poslije 50 minuta osvojio prvi set, nakon što je Argentincu u šestom i 12. gemu oduzeo servis. Del Potro je uzvratio, napravio je dva brejka u drugom setu, naspram jednog Đokovića i izjednačio u meču. Srpski igrač je potpuno dominirao u trećem setu, pošto je dozvolio Del Potru da osvoji samo gem.

 

"Uvijek je mnogo toga u igri kada igrate protiv Del Potra, on je teniser za velike mečeve. Kada sam se pripremao znao sam da će biti važno da budem veoma motivisan i prikažem svoju najbolju igru. U trećem setu sam igrao najbolji tenis ove godine, sjajno je što sam uspeo da mu oduzmem servis dva puta", rekao je Đoković.

Petostruki osvajač Indijan Velsa Đoković će u četvrtom kolu igrati protiv 16. igrača svijeta Australijanca Nika Kirjosa koji je sa 6:4, 6:4 pobijedio Aleksandra Zvereva.

Đoković je do sada jednom igrao protiv Kirjosa, prošle sedmice u četvrtfinalu turnira u Akapulku i izgubio.

"Nadam se da ću u narednom meču nastaviti da igram sa ovakvim samopouzdanjem, posebno prilikom riterna, pošto će mi to biti potrebno. Izgubio sam od Nika u Akapulku, a on je tada servirao prilično dobro. Nadam se da ću sada ostvariti bolji rezultat", rekao je Đoković.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније