Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 03. 2024. 20:50 >> 21:01
Čitaj mi:

PONOSNA NA IGRAČICE

Popović: Nakon ovakvih mečeva ekipa postaje stabilnija

Selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović kazala je da su utakmice koje se odlučuju na "jednu loptu" važne za razvoj igračica, jer one postaju iskusnije, stabilnije i istrajnije.

Večerašnjim trijumfom nad Srbijom (26:25), "lavice" su osigurale prvo mjesto u grupi 6 kvalifikacija za Euro.

"Kao što sam i očekivala, bilo je jako teško. Srbija ima odlične igračice, koje znaju da čuvaju loptu i da spuste tempo meča. U prvom dijelu smo primile neke golove koje nismo smjele da primimo, odbrana nije bila istrajna. To smo popravili u nastavku, ali u napadu to nismo uspjele da naplatimo, tako da je utakmica stalno bila u egalu", kazala je Popović.

Istakla je da je i puna dvorana malo stvorila pritisak kod mladih igračica...

"U ovakvim mečevima igračice postaju stabilnije i iskusnije i to je jako važno. Našin reprezentativkma koje nisu navikle da igraju pred punom dvoranom, a ima ih dosta ovdje, noge su se malo "zavezale", ali najvažnije je da idemo na Evropsko prvenstvo. Posebno sam zadovoljna kao su odigale Godeč i Marsenić", kazala je naša selektorka.

Čestitala je rivalu na dva sjajna meča...

"Čestitala bih Srbiji na dva sjajna meča, na fer-pleju. Ponosna sam na ekipu kako je odigrala, presrećene smo nakon ove dvije pobjede. Generalno malo je vremena da se spremimo za ovakve utakmice, ali svima je isto", zaključila je Popović.

Tatjana Brnović je večeras bila najefikasnija kod "lavica" sa sedam golova.

"Vrlo teška i zahtjevna utakmica. Srbija je odlično odigrala oba meče, bila je velika borba, neizvjesno do samog kraja. Presrećne smo sa dva boda, a obje ekipe su odigrale vrhunski. Ovaj dvomeč nam je bio izuzetno koristan, da vidimo koliko smo napredovale i šta moramo da popravimo .Hvala svima koji su nas podržali. Od zagrijavanja smo počele da se ježimo, atmosfera je bila nestvarna”, kazala je Brnović.

Naša pivotkinja je istakla da je posebno bitno što ekipa nije odustajala u teškim trenucima.

"Poslije prethodne utakmice je bilo jasno da je Srbija spremna da se bori, da će doći sa pravim pristupom. Nije posustajala, zato mi je ova pobjeda draža i vrjednija. Znala sam i da ponekad, kada je mnogo publike, ruka bude stegnutija, da bude više pritiska iz želje da se pokažemo u najboljem svjetlu. Bile smo stegnute, nismo bile rastrčane, ali su najbitnija dva boda”, zaključila je Brnović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније