Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

04. 01. 2021. 18:38 >> 18:37

ODBRANA KLJUČ POBJEDE

Božović: Kontre i polukontre najjači adut Švedske

Rukometaši Crne Gore nastavili su sa pripremama za utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Miloš Božović ističe da i pored toga što su Skandinavci favoriti, vjeruje u pobjedu svog tima.

“Izuzetno sam zadovoljan što sam poslije gotovo godinu dana ponovo u državnom timu. Nismo počeli kvalifikacije u skladu sa očekivanjima. Pobijedili smo selekciju Kosova, ali smo ubjedljivo poraženi od Rumunije, što dosta komplikuje situaciju, kada je riječ o borbi za ostvarenje primarnog cilja, a to je naravno plasman na Evropsko prvenstvo. Ponovo moramo da idemo težim putem, očekuje nas dvomeč sa Švedskom, misli su usmjerene ka prvom meču u Podgorici, a cilj je pobjeda“, naglasio je Božović.

Kontre i polukontre su najjači adut rivala, smatra Bpžović.

“Švedska je odlična selekcija, slovi za favorita na papiru, ali draž sporta je u tome što favoriti ne pobjeđuju uvijek, naprotiv. Najjači adut našeg rivala su kontre i polukontre. Odbrana je ključ uspjeha, a odbrana počinje od napada. Ne smijemo da pravimo greške, ne smijemo da dozvolimo rivalu tranzicionu igru. Moramo da usporimo meč, da uvedemo Šveđene u pozicionu borbu, a samim tim i naše šanse da ostvarimo pomenuti cilj, a to je pobjeda, biće daleko veće.“, zaključio je Božović.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније