Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta

16. 04. 2024. 17:03 >> 17:03

UPITNA POBJEDA DOMAČEG TAKMIČARA

Rezultati polumaratona u Pekingu pod istragom

Organizatori istražuju rezultate polumaratonske trke u Pekingu nakon što se čini da su trojica afričkih atletičara pustili kineskog takmičara da pobijedi.

Tokom trke u nedjelju u Pekingu čini se da su trojica afričkih trkača pred ciljem propustili domaćeg atletičara He Đija, koji je pobijedio sprintom, što je dovelo do negodovanja navijača na društvenim mrežama.
Organizatori su danas saopštili da istražuju rezultate.

"Organizacioni komitet pridaje veliki značaj pitanju koje su pokrenuli korisnici interneta o rezultatima (trke). Formiran je poseban istražni tim za sprovođenje istrage, a rezultati će blagovremeno biti objavljeni", navodi se u saopštenju.

Kineski takmičar He Đije pobijedio je na maratonu prošle godine na Azijskim igrama i državni je rekorder u toj disciplini.

On je tokom trke u nedjelju bio iza trojice trkača iz Kenije i Etiopije kada su se približavali cilju. Čini se da je jedan od trkača pokazao drugima da uspore dok je He preuzimao vođstvo i sprintom došao do pobjede.

Jedan od kenijskih trkača Vili Mnangat rekao je za Bi-Bi-Si Afrika da su pustili Hea da pobijedi, ali da su to uradili jer su u trci bili angažovani kao pejsmejkeri i da se nisu takmičili za pobjedu. Međutim, sva trojica su u trku ušli kao zvanični takmičari, a ne kao pejsmejkeri.

"Nisam bio tamo da se takmičim. Moj posao je bio da postavim tempo i pomognem momku da pobedi, ali nažalost, nije ostvario cilj - da obori državni rekord", dodao je Mnangat.

He je pobedio rezultatom sat, tri minuta i 44 sekunde, što je više od minut sporije od državnog rekorda u polumaratonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније