Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

26. 03. 2024. 12:35 >> 12:35
Čitaj mi:

tekbol liga

Drugi “zimski” tekbol turnir u Herceg Novom

Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim "zimskim" turnirom - "Vinter Tur2" u Herceg Novom, u subotu, 30. marta, uz podršku generalnog partnera lige, LOB

Najbolji tekeri, nakon takmičenja u Podgorici, nadmetaće se u SC “Igalo” i to u tri kategorije – muškom singlu i dublu, kao i u mješovitom dublu. Herceg Novi se vremenom ističe kao jedan od crnogorskih Tekbol centara, a to potvrđuju i brojne ekipe koje sa ambicijama ulaze u takmičenje.

“Povodom predstojećeg turnira Crnogorske Tekbol lige u Herceg Novom očekujem da ponovimo rezultate od prošle sezone, u kojoj smo uglavnom stizali da polufinala. Pošto nismo bili u mogućnosti da treniramo posljednja dva mjeseca, što zbog povrede, što zbog obaveza, vidjećemo da li ćemo u tome i uspjeti. Biće to dobra prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe, obzirom da nismo imali prilike da igramo protiv njih od prošle sezone. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospodinu Radovanu Raleviću i osnovnoj školi “Orjenski Bataljon” u Bijeloj koji su se maksimalno potrudili da nam obezbjede uslove za treniranje tokom ove zime”, istakao je član ekipe “Bijela”, Sveto Gardašević.

SC “Igalo” i Herceg Novi od prošle godine vrijedno rade na promociji sporta i rekreacije, u čemu značajno doprinosi i Tekbol kao sport, za koji su stvoreni sjajni uslovi.

“Tekbol savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Sportskim centrom “Igalo” po prvi put organizuje turnir zimske Tekbol lige u našem gradu. Kao sport koji postaje sve više atraktivan i popularan, budi veliko interesovanje u Herceg Novom, gdje mi već imamo nekoliko predstavnika koji se uredno takmiče na Tekbol turnirima. Ono na šta stavljamo akcenat jeste aktivnost i ljepšeg pola u ovome sportu, te će samo učešće na turniru uzeti i djevojke iz Herceg Novog, inače aktivne fudbalerke. Sportski centar Igalo posjeduje tri stola za Tekbol jedna je od ustanova koja je već 2023. godine organizovala lokalni turnir u Tekbol-u. Uz fenomenalnu saradnju sa predsjednikom Tekbol saveza Crne Gore, gospodinom Miloradom Šutulovicem, u planu su, pored Tekbol lige krajem marta, i mnogi drugi projekti vezani za promociju i adaptaciju ovoga sporta na pravi način u Herceg Novom”, istakao je direktor SC “Igalo”, Radovan Ralević.

Pravo na učešće na drugom “zimskom” MTL turniru imaju takmičari 2008. godišta i stariji, a mogu se prijaviti putem Instagram stranice teqball.mne.

Nakon sjajnog otvaranja sezone u Podgorici, očekuju nas nova uzbuđenja na našem primorju, i novi izazovi za podgoričke finaliste, ekipe Kurjaka i Stroj LOB-a. Nakon Herceg Novog, posljednji turnir zimske lige održaće se u Bijelom Polju, 27. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније