Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kosarka.me ]

13. 02. 2015. 13:10 >> 13:05
1

BIBL ODLUČIO

Meč bez publike i 5.000 € kazne

Košarkaški klub Sutjeska iz Nikšića moraće da plati kaznu u iznosu od 5000 eura i da odigra jedan meč na domaćem terenu bez prisustva publike zbog incidenta na meču Sutjeska - Priština, kada je jedan huligan sa tribina na klupu gostiju bacio eksplozivnu napravu, koja je kod nekoliko igrača i članova stručnog štaba kosovske ekipa izazvala lakše tjelesne povrede.

U odluci vodećih ljudi BIBL-a, koja je objavljena na zvaničnom sajtu Balkanske lige, stoji i ono što je poznato od ranije: meč Sutjeska - Priština biće registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist Kosovara, ali će za razliku od najavljene kazne, Sutjeska ipak dobiti uobičajeni bod koji sljeduje poraženim timovima (predviđanja su bila da će biti oduzet).

''Donijeli smo ovu odluku vođeni duhom košarkaške igre i fer pleja. Sutjeska je najmlađi tim Balkanske lige i ne zaslužuje da prvo učešće u ovom takmičenju završi na ružan način, samo zbog nasilničkog ponašanja huligana, iako pravila diktiraju drugačije. U slučaju da Nikšićanima oduzmemo bod, to bi značilio da ih već sada ostavljamo bez šansi da se bore za prolaz u narednu fazu, a to nije svrha ovog takmičenja'', piše na kraju saopštenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније