Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 04. 2024. 19:13 >> 19:20
Čitaj mi:

PLEJ IN

Može li Vučević da nosi Bulse protiv Atlante?

Nakon što su su Los Anđeles Lejkersi završili posao i plasirali se u plej-of, a Sakramento Kingsi zadali možda i posljednji udarac dinastiji Golden Stejt Voriorsa večeras se nastavlja bitka na Istoku gdje će NBA fanovi iz Crne Gore pratiti Nikolu Vučevića i Čikago Bulse u duelu sa Atlanta Hoksima.

Bulsi su imali još jednu sezonu koja u najmanju ruku može da se nazove "nedefinisana". Ekipa tokom trejd prozora nikako da odreaguje i proba da "prodrma" roster, a opet sa druge strane ima dovoljno kvaliteta da može da igra sa svima.

Vjerovatno najgora vrsta scenarija je povreda Lonza Bola, prvog pleja koji već dvije godine bez i jedne utakmice i veliko je pitanje hoće li se ikada vratiti budući da je dužina njegovog oporavka i dalje pod velom tajne.

Ekipa iz Ilionisa je imala i problem sa Zekom Levinom koji je tražio trejd tokom sezone, ali se onda povrijedio i neće ga biti do kraja sezone.

Priču o povredama zaokružuje Patrik Vilijams, košarkaš koji nikako da "procvjeta" iako posjeduje neosporan talenat, pogotovo u defanzivi, ali takođe ga prate povrede - od četiri sezone u NBA ligi samo je prošlu odigrao sve 82 utakmice, ove godine svega 43.

Sa takvim stanjem u rosteru Bulsi se najviše oslanjaju na trio Derozan-Vučević-Vajt.

Odsustvo Lavina je najbolje iskoristio Kobi Vajt koji je značajno unaprijedio svoje brojke, pa je tako u odnosu na prošlu sezonu kada je ubacivao u prosjeku 9,7 poena ove na 19,1 poen, 5,1 asistenciju i 4,5 skokova. Ovim skokom u brojkama je legitimni kandidat za nagradu igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi.

Na njemu i defanzivno sjajnom Aleksu Karuzu biće veliki zadatak da anuliraju spoljnu liniju Hoksa, prije svih Tre Janga i Dežonte Mareja, ali Bogdana Bogdanovića koji je imao šuterski sjajnu sezonu.

Naš košarkaški as ponovo, sedmi put zaredom, 11. put i karijeri je na dabl dabl prosjeku u sezoni sa 18 poena i 10,5 skokova.

Od njegove igre, ali i od igre "Posljednjeg Mohikanca" šuta sa poludistance Demar Derozana zavisiće dosta za tim Bilija Donovana.

U prilog im ide što su u tri meča ove godine slavili u dva, mada su sve bili neizvjesni mečevi.

Hoksi se ponovo nalaze na prekretnici, i u slučaju ispadanja možda i posljednji put gledamo kombo Tre Jang - Dežonte Marej u dresu tima iz Džordžije. Nije isključeno da i oba košarkaša budu trejdovani u pauzi između sezona, ukoliko odluče da prave rebild tima.

Tre Jang se vraća u roster nakon pauze od 23 utakmice koje je propustio zbog povrede prsta, i u tom periodu njegov tim je bio na 12 pobjeda i 11 poraza. Međutim ipak odokativno čini se da je Marej u njegovom odsustvu igrao bolje - postizao je 24,8 poena, imao 9,2 asistencije i 5,7 skokova po meču. I napad Hoksa je u tom periodu djelovao fluidnije, a profitirao je i Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea je postigao 240 trojki ove sezone i time se izjednačio sa rekordom Predraga Stojakovića.

Atlanta ima velikih problema zbog krila Džejlena Džonsona, krila koje je imalo sjajnu sezonu, kao i Sadika Beja i Onjeka Okongvua, a zbog papirološkog propusta neće biti ni Vit Krejčija koji je igrao posljednjih 20 utakmica za Hokse, ali zbog kašenjenja prijave neće biti u plej-of rosteru.

I pored svega brojni analitičari daju blagu prednost Atlanti, jer ako Jang i Marej budu u elementu, teško da će Čikago kao 22. napad lige uspjeti da ih nadmaši u jednoj utakmici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније