Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

27. 03. 2024. 19:44 >> 20:28
Čitaj mi:

IA MCKL

Podgorica pobjedom u derbiju kola pretekla Teodo

Košarkaši Podgorice su slavili protiv Teoda 81:68 u 18. kolu IA MCKL lige.

Iako su prije samo dva dana završili posljendji ovosezonski ABA2 prozor, domaći košarkašu su djelovali dosta svježije na parketu "Bemaks arene" tokom većeg djela meča.

Ekipa Dragana Radovića je prije svega odlično bila postavljena u odbrani, gdje su zatvorili reket i primoravali protivnika na teške šuteve, uglavnom spolja. 

Razlika je išla do +22 razlike za domaće, ali su Tivćani uspjeli sredinom druge dionce da istu "istope" na svega osam poena. 

Upravo je koš razlika igrala ulogu, budući da je Teodo slavio u prvom međusobnom duelu sa +5,  pa je Podgorici trebala veća pobjeda kako bi se u porvanjanju na tabeli u omjeru pobjeda i poraza našla ispred Tivćana.

Podgorica otvorila utakmicu "atomskom košarkom" po notama američkog tandema Brendon Slaj-Dejlen Kunc.

Od prve akcije na utakmici vidjelo se u kojem će smjeru da ide, kada je Slaj napravio prodor, povako dva igača na sebe a onda vratio Kuncu koji je pogodio van linije 6,75.

Slaj je vezao potom pet poena, da bi seriju 8:0 domaćih presjekao Uroš Ilić koji je pogodio trojku.

Međutim Podgorica je nastavila da dikitra tempo, američki duo je uposao prvih 12 poena, a u petom minutu je došča dvocifrene prednosti 14:3.

Trojkom Slaja su došli i do najveće prednosti +14.

Teodo je uspio da se povrati preko vezanih poena Elvisa Čekića, ali je Milutin Đunakonvić na drugoj strani trojkom ponovo vratio prednost na 14 poena razlike.

Na prelazu dvije četvrtine Petar Kusovac je postigao šest poena za Teodo, a onda smo vidjeli i najatraktivniji potez na meču kada je Uroš Ilić zakucao iz tranzicije. Smanjila je ekipa iz Tivta na 10 poena, ali nova serija domaćih.

Prvo Slaj pogodio trojku za svoj 13 poen, a onda dobra saradnja Anđušića i Brnovića.

Podgorica je vezala još četiri poena za seriju od 9:0 čime je svoju prednost povećala na +19.

Čekić je prekinuo istu pogotkom iz dosta teške pozicije, da bu Kusovac sa pet vezanih poena (dva bacanja plus trojka) uzvratio kontra serijom Teoda od 7:0.

Do kraja poluvremena ipak 15 poena prednosti za domaću ekipu.

Slaj je bio savšen u prvom poluvremenu sa 15 poena uz stoprocentan učinak (2/2 za dva, 3/3 za tri, 2/2 sa linije penala), Kunc, Anđušić i Brnović su postigli po sedam poena.

Kod Teoda 11 poena Kusovca, šest Čekića, dok je Ilić postioga pet poena.

Podgorica je i drugo poluvijeme otvorila sa boljom energijom. Već u prvom minutu trojkom Vujisića pa poenima Anđušića prave seriju 5:0, Kaluđerović je kratko prekinuo seriju, ali poenima Slaja i Kunca Podgorica ide na rekordnih 22 poena.

Teodo je pokazao znake života preko Nikole Tadića koji je vezao pet poena, ali Podgorica nije "spuštala gard".

Odlična odbrana Podgoričana, zatvorili su reket i primoravali goste na šuteve spolja-

Kod gostiju dobra dionica i za Tarika Kula. Bivši košarkaš Ajdaha je pogodio dvije trojke u trećoj četvrtini ia sa 11 poena je smanjio prednost domaćih na 14.

Marko Kljajević je uzvratio svojom trojkom.

I taman kada je izledalo da će posljednja dionica da bude stvar rutine gosti su pokazali najbolje iz svog repertoara. 

Kul, Tadić, Kusovac pogađali su za seriju od 6:2 i prvi put poslije dužeg vremena su domaći bili na samo deset poena zaostatka. 

Uslijedila su dva minuta u kojima su obije ekipe promašivale, da bi Ilić sa linije bacanja smanjio zaostatak na osam poena.

Radovićevi momci su ipak napravili novu seriju koju je pokrenuo Kunc, pa su potom pogađali Kljajević (trojka), pa Anđušić i Slaj za povratak ubjedljive prednosti.

Ovom pobjedom Podgorica je pretekla Teodo na tabeli i sada su samo na pobjedu od prvoplasirane Sutjeske. 

Slaj na kraju 21 poena (8/10 iz igre), šest asistenicja i čeriri skoka. Dejlen Kunc je dao 16, Filip Anđušić 15 uz pet skokova i tri asistencije, Marko Kjaljević je dao 12 poena.

Kod Teoda Petar Kusovac 18 poena (5/10 iz igre), Nikola Tadić je dao 15 i imao devet skokova, Tarik Kul je dao 13.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније