Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

26. 03. 2024. 23:08 >> 23:09

EUROKUP

Burg bolji od Bešiktaša, Pariz ubjedljiv protiv Londona

Košarkaši Burga dobili su prvi meč polufinalne serije Eurokupa protiv Bešiktaša 86:74 i poveli 1:0 u seriji.

Za plasman u finale neophodna im je još jedna pobjeda, revanš je 29. marta u Istanbulu.

Domaći tim je tokom cijelog meča bio bolji rival, praktično konstantno imao dvocifrenu prednost. U finišu treće dionice Bešiktaš je uspio da se približi na minus šest i djelovalo je da mogu do preokreta, ali je Burg zaigrao bolje i zasluženo slavio.

Dobre partije u prvom okršaju u ekipi Bešiktaša pružili su crnogorski reprezentativci, Marko Simonović i Derek Nidam. Simonović je meč završio sa 14 poena i tri skoka, Nidam je ubacio poen manje, a imao je i pet asistancija. 

Prevagu na tasu Burga donijeli su Ajzeja Majk sa 16, Džekvon Luis sa 14 i Aksel Žulijen sa 11 poena.

U drugom polufinalu, košarkaši Pariza ubjedljivo su savladali London u prvom meču polufinalne serije 99:86.

Prvo poluvrijeme je bilo egal. Ti-Džej Šorts je u trećoj dionici ubacio 11 poena, a taj dio igre Pariz je dobio 25:8, što je na kraju i prelomilo susret.

Uparvo je Ti Džej Šorts uz Nadira Hifija bio najefikasniji sa 23 poena. Tajson Vors je ubacio 11, Mikael Jantunen i Džastin Simon po 10 poena. Kod Londona, David Nvaba je postigao 24, Gabrijel Olaseni 12, Sem Deker 11 poena.

Pariz je ove sezone u čak 13 mečeva postizao 100 ili više poena, večeras je stao na korak od trocifrenog učinka. Jedan od tih duela je bio upravo protiv večerašnjeg protivnika i to u 4. kolu Evrokupa (106:102).

Drugi meč ovih ekipa je u petak u Londonu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније