Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

25. 03. 2024. 22:01 >> 22:28
Čitaj mi:

aba liga

Mega u Areni osigurala plej-of, Zvezdi neophodan trijumf za prvo mjesto

Košarkaši Mege pobijedili su Crvenu zvezdu 89:83 u 24. kolu AdmiralBet ABA lige i zabilježili petu uzastupnu pobjedu u regionalnom takmičenju, dok je Zvezda upisala četvrti poraz.

U posljednjoj četvrtini Mega je napravila seriju 13:2 i povela ponovo poslije dugo vremena. Uslijedilo je nekoliko kontri na obje strane, uglavnom neuspješnih. Hanga je postigao poene koji su Zvezdu vratili u vođstvo, a onda je do kraja gledana rezultatska klackalica. Mega je kažnjavala promašaje crveno-bijelih i stekla osam poena prednosti minut do kraja susreta. Nije bilo dovoljno vremena da Zvezda preokrene i dođe do pobjede.

Megu je do pobjede vodio Miljenović sa 18 poena, Plavšić je postigao dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova. U Zvezdi se istakao Hanga sa 22 poena, Nedović je stao na 16 koševa.

Crvena zvezda nakon ovog poraza još uvijek nije osigurala prvo mjesto u regularnom dijelu, pa će im za to do kraja biti potrebna jedna pobjeda u okršajima protiv SC Derbija i Splita. 

Crveno - bijeli imaju dva trijumfa više od Budućnosti i Partizana koji će se sastati u sljedećem kolu, a i goru koš razliku od najvećih rivala.

Na drugoj strani Mega je preuzela 5. mjesto Zadru, a ima samo pobjedu manje od Cedevita Olimpije koja je četvrta, pritom bolji međusobni skor od obje ekipe.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније