Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

18. 03. 2024. 19:42 >> 20:40

ABA DVA LIGA

Sutjeska sigurna protiv Heliosa

Košarkaši Sutjeske pobijedili su Helios 74:53 u 11.kolu Aba Dva lige. Bio je to prvi meč za Nikšićane na turniru u Širokom Brijegu.

Sutjeska je dobro otvorila meč, poenima Otaševića, Barovića, Mitrovića nakon četiri minuta imala je +8 (10:2), što je bio alarm za trenera Heliosa, Damjana Novakovića da traži tajm - aut.

I nakon toga nastavili su Nikšićani da igraju dobro, bili su bolji rival na parketu i tokom cijelih prvih deset minuta imali prednost. U finišu prvog perioda prednost je bila dvocifrena, prvo 16:6, pa i 18:6 što je bio rezultat prve četvrine.

Nastavili su izabranici Miloša Minića i u drugom periodu da povećavaju prednost, taj dio igre započeli su serijom 8:0 za velikih 20 poena razlike (26:6) što je bila i najubjedljivija prednost. Pogađali su za dva poena na startu druge dionice Kočović, Goranović, Vujović. Uspio je Helios da zaigra bolje u drugom dijelu ovog perioda, smanjio zaostatak na 11 poena (23:34) na manje od tri minuta do kraja prvog poluvremena. Do kraja po jedan koš na obje strane, trojka Sutjeske(Mitrović) i koš za dva Heliosa, za 37:25 nakon 20 minuta.

Na početku drugog poluvremena Helios je zaigrao mnogo bolje, uspio da priđe na čak četiri poena zaostatka (34:38). Probudili su se brzo i Nikšićani, vezali dvije trojke (Spasojević i Mitrović) za dvocifrenu prednost na pet minuta do kraja trećeg perioda za (34:44). Održavala je Sutjeska dvocifrenu prednost do kraja trećeg perioda, a u samom finišu i došla do značajeg vođstva, +19 je bilo na kraju treće dionice (38:57) i tada praktično riješila pitanje pobjednika.

Uspjeli su Slovenci opet da priđu početkom posljednje dionice, koju su počeli serijom 11:0 za (49:57). Odmah je reagovao trener Sutjeske tajm - autom. Konsolidovali su se Nikšićani nakon toga i opet vratili dvocifrenu prednost, na četiri minuta do kraja susreta vodili su (64:51), uslijedio je tajm - aut Heliosa. Do kraja susreta Sutjeska je održavala prednost i stigla do pete pobjede, a i ima šest poraza.

Sutjeska je ovom pobjedom ušla u zonu plej-ofa i osma je na tabeli.

Najefikasniji kod Sutjeske Đurišić sa 16 poena, Filip Barović je dodao 15, Stefan Mitrović 11 poena.  

Sutjeska će u Širokom Brijegu odigrati još dva meča, sa Šibenkom (srijeda) i Borcem iz Banja Luke (petak).

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније