Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

16. 03. 2024. 11:49 >> 12:03
Čitaj mi:

BUDUĆNOST DOČEKUKE BORAC

Prva od dvije prepreke do Partizana, utakmica za Ferida Skenderovića

Košarkaši Budućnost Volija i čačanskog Borca odigraće danas u Podgorici utakmicu 23. kola Admiralbet ABA lige.

"Plavo bijeli" su u sjajnom nizu od dvet uzastopnih pobjeda, i favoriti su pred današnju duel sa Čačanima.

Nakon trijumfa nad Cedevita Olimpijom, koji je bio jedan od dva ključna meča na papiru u pozicioniranju pred plejof ABA lige, jasno je da će, ako savladaju Borac i FMP na gostovanju, u duelu sa Partizanom 31. marta u "Morači" rješavati pitanje druge pozicije pred doigravanju.

U podgoričkom klubu pak pozivaju na oprez i na stav "utakmicu po utakmicu".

"Utakmica sa Borcem je još jedna utakmica koju moramo dobiti ukoliko želimo da zadržimo poziciju na kojoj jesmo. Sigurno da nas čeka težak meč, Borac je odigrao odličan meč protiv Partizana, bili su blizu pobjede tako da će sigurno doći motivisani u Podgoricu. Ovo je naš teren, favoriti smo i to moramo na terenu da pokažemo", kazao je trener Andrej Žakelj.

Istog stava je i jedan od najboljih pojedinaca Budućnosti, Kenan Kamenjaš.

"Dosta se priča o utakmici protiv Partizana koja treba da odluči drugu poziciju ali mi imamo druge mečeve prije te utakmice i prva prepreka je Borac, nakon čega nas čeka FMP. Maksimalno smo fokusirani na Borac, znamo da su odigrali jako dobar meč protiv Partizana i neće u Podgoricu doći sa bijelom zastavicom. Sigurno da će se boriti svih četrdeset minuta jer su takva ekipa".

Budućnost je do sada u sedam duela u ABA ligi sa Borcem izgubila svega jedan meč i to upravo u "Morači" prošle sezone kada je Borac slavio 85:87.

Čačani su u prošlom kolu bili blizu senzacije u duelu sa Partizanom ali na kraju su ipak poraženi.

Trenutno su u nizu od pet vezanih poraza, ali su obezbijedili abaligaški status i naredne sezone tako da mogu da igraju rasterećeno.

Utakmica u "Morači" je humanitarnog karaktera, cijene karata su dva eura a cijelokupan prihod biće uplaćen za liječenje Ferida Skenderovića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније