Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В.

15. 09. 2023. 18:31 >> 18:31

UDRUŽENjE EVROLIGAŠKIH TRENERA

"Očekujemo da Virtus ispuni obaveze prema Skariolu“

Udruženje Evroligaških trenera saopštilo je da iznenađeno otkazom koji je Virtus uručio Serđu Skariolu, te da će klub iz Bolonje ispuniti sve obaveze prema italijanskom stručnjaku.

Virtus je otpustio Skariola nakon što je izjavio da mu je uprava kluba sastavljala tim.

"Udruženje trenera Evrolige je iznenađeno činjenicom da je naš član Serđo Skariolo informisan od strane kluba da je ugovor raskinut odlukom jedne strane. Udruženje trenera Evrolige je formirano sa misijom i ciljem da zaštiti ne samo profesionalna prava već i ugled trenera u Evroligi, nakon što je čak njih sedmorica dobilo otkaz u roku od tri mjeseca u sezoni 2018/2019. Tada su nas odluke tih klubova motivisale da osnujemo ovo udruženje uz saglasnost Evrolige", stoji u saopštenju.

Udruženje trenera Evrolige smatra da je ovakvom odlukom pokazano nepoštovanje prema velikom profesionalcu.

"Svaki klub ima pravo da donosi odluke za koje smatra da su najbolje za budućnost, a među njima su i zapošljavanje i otpuštanje trenera kada god oni to odluče. Ipak, Udruženje trenera Evrolige u ovom slučaju smatra da je odlukom pokazano nepoštovanje prema velikom profesionalcu koji godinama radi kao trener na visokom nivou i koji je finalisti Olimpijskih igara i evropski i svjetski šampion.Svaki ugovor ima svoje obaveze i odgovornosti, ali i donosi i prava objema stranama. Zato očekujemo da Virtus ispuni svoje obaveze prema Serđu Skariolu", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније