Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

И.Ш.

06. 09. 2023. 12:33 >> 13:38

MUNDOBASKET

Njemačka preživjela Letoniju i zakazala duel sa Amerikancima

Košarkaši Njemačke pobijedili su Letoniju 81:79 na Svjetskom prvenstvu i zakazali polufinalni duel sa selekcijom SAD-a.

Njemačka je pobijedila uprkos užasnoj partiji Denisa Šrudera koji je šutirao 4/26 iz igre i postigao samo devet poena.

Pobjedu Njemačkoj donijeli su Franc Vagner sa 16 poena i osam skokova, kao i Obst sa 13 poena i Mo Vagner sa 12.

Najbolji kod Letonaca bio je Žagars sa 24 poena i osam asistencija, pratio ga je Davis Bertans sa 20 poena.

Letonija je odlično otvorila utakmicu, nošeni trojkama Bertansa imali su plus 10 u prvoj četvritini(3:13), međutim Njemačka se do kraja dionice vratila u igru i spustila zaostatak na tri poena razlike.

U drugoj četvrtini Njemci su nastavili da igraju dobro, preokrenuli su rezultat i na kraju otišli sa dva poena prednosti na odmor.

Najbolji igrač Njemačke do sada na prvenstvu Denis Šruder mučio se iz igre, u prvom poluvremenu imao je 0/9 šut iz igre.

Letonci su odlično otvorili i drugo poluvrijeme, stigli su i do četiri poena prednosti, dok je na drugoj strani Šruder i dalje forsirao, postigavši prve poene tek iz 12. šuta.Njemci su uspjeli ponovo da povedu i uslijedio je period smjenjivanja u vođstvu između dvije selekcije.

Završnica treće dionice pripala je Njemcima, koji su preko dobre igre Franca Vagnera i Obsta održali prednost od tri poena razlike pred ulazak u finalnih 10 minuta.

Njemačka je pojačala odbranu na startu četvrte dionice, Franc Vagner je uzeo stvari u svoje ruke, njegovim poenima i asistencijama Njemci su došli do najveće prednosti na meču od +11 (70:59).

Na krilima braće Vagner išla je prednost Njemačke i do plus 14, ali su Letonci dobrim šutem za tri u posljednjih pet minuta ušli sa pet poena zaostatka.Letonce je stao šut u naredna tri minuta, ponovo su imali dvocifren zaostatak ali je Denis Šruder katastrofalnom igrom dozvolio povratak Letoniji, koja je u posljednji minut ušla sa samo dva poena zaostatka.

Šruder je promašio šut za dva posjeda razlike, te je Davis Bertans imao priliku da šutem za tri sa distance donese pobjedu svojoj ekipi, ali lopta nije htjela kroz koš.

Njemačka je pobjedom zakazala polufinalni meč sa selekcijom SAD-a koja je ubjedljivo savladala Italiju 100:63 u jučerašnjem četvrtfinalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније