Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

13. 08. 2023. 15:34 >> 15:34

PREBACIO PRITISAK NA ŠPANCE

Ker: Osjećamo pritisak, ali nijesmo prvi favoriti za zlato

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, rekao je da njegova selekcije nije prvi favorit za osvajanje predstojećeg Svjetskog prvenstva, ali da osjećaju određeni pritisak.

SAD su u prpremnom periodu do sada odigrale dvije utakmice u kojima su ubjedljivo savladale Portoriko (117:74) i Sloveniju (92:62).

"Pravili smo tim sa idejom da imamo mnogo dobrih plejmejkera, da se igra sa mnogo dodavanja. Vidjeli ste kroz dvije egzibicione utakmice da u ovom timu svako može da proigra, želimo da igramo brzo. Mislim i da razumijevanje FIBA pravila mnogo pomaže. Ostajali smo otvoreni na šutu za tri poena, to je ritam koji nam treba", izjavio je Ker.

Njegove izabranike do početka Mundobasketa očekuju još tri pripremne utakmica, a prva je portiv slekcije Španije, koja brani zlato sa prethodnog prvenstva svijeta. Stoga, Ker smatra da je "Furija" prvi favorit za zlato i na predstojećem takmičenju.

"Biće to sjajna utakmica, biće teško, radi se o dvije iskusne ekipe. Publika će biti sjajna. Španija je na prvom mjestu prema FIBA renkingu, oni su aktuelni šampioni i biće to veoma težak i veliki izazov. Dobar test za nas", rekao je Ker i dodao:

"Pritisak je dio takmičenja, volimo da imamo određeni pritisak i želimo da osvojimo svjetsko zlato. Sa druge strane, mi nijesmo prvi favoriti za osvajanje zlata, Španija je na tom mjestu, mi smo drugi. Mislim da će pritisak biti na Španiji takođe".

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Amerika igra u grupi C protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније