Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

30. 04. 2024. 23:07 >> 23:14

LIGA ŠAMPIONA

Odluka u Madridu: Bajern blizu trijumfa, Vinisijus i Rodrigo neuhvatljivi za Kima

Uzbudljiv duel na "Alijanc areni" nije donio pobjednika u prvom meču polufinala Lige šampiona - na kraju 2:2. Bio je ovo 27. duel ovih rivala i četvrti remi.

Bajern je krenuo silovito i u prvih desetak minuta imao je nekoliko opasnih šansi, a prvu već poslije 40 sekundi kada je Sane izašao sam na Lunjina, ali je Ukrajinac spasio gol Real Madrida.

Kejn je u šestom minutu gađao pravo u Lunjina, da bi već u osmom Sane opet bio u šansi, šutirao je preko gola.

Bajern je nastavio da napada, a onda je Real uradio ono u čemu je najbolji. U 24. minutu iz jedne potpuno bezazlene i naizgled bezopasne situacije, Toni Kros je sjajnim pasom sa polovine terena spojio Vinisijusa sa golom, a Brazilac je sjajno pogodio za 0:1.

Izabranici Tomasa Tuhela nastavili su da napadaju, do poluvremena je Kejn imao jedan opasan pokušaj iz slobodnog udarca - lopta je prošla blizu stative.

Real je krenuo sa napadim i početkom drugog poluvremena, Toni Kros je šutirao sa ivice šesnaesterca, odlična odbrana Nojera u 52. minutu.

Nakon toga uslijedio je totalni preokret na "Alijanc areni" - prvo je Sane postigao gol za 1:1 u 53. minutu, a samo četiti minuta kasnije penal za domaće - srušen je Musijala, siguran realizator Hari Kejn za 2:1 u 57. minutu.

Mogao je Bajern do gola u 66. minutu - Kejn je primio loptu u šesaestercu, pucao ka golu, ali je izblokiran - korner za Bajern. Nakon udarca iz ugla probao je Dajer glavom, pravo u Lunjina.

Vinisijus je imao veliku priliku u 79. minutu nakon sjajnog pasa Modrića, ali je odlično reagovao golman Nojer - lopta je završila u korneru.

Igrao se 83. minut - Kim je oborio Rodriga u šesnaestrercu, nije imao dileme sudija Turpan, penal za Real Madrid - siguran izvođač Vinisujus za 2:2 u 83. minutu za konačan rezultat.

Revanš je u srijedu u Madridu.

Sjutra će se u drugom polufinalu, takođe na tlu Njemačke sastati Borusija Dortmund - PSŽ.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније