Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

01. 05. 2024. 10:06 >> 10:22
Čitaj mi:

Večeras drugo polufinale Lige šampiona

Mbape sa Pari Sen Žermenom traži put do finala

Bajern, Borusija i Real u svojim klupskim muzejima imaju pehare Lige šampiona. PSŽ je klub koji još nikada nije bio prvak Evrope. Da li može da se ispiše istorija...

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda dočekaće večeras Pari Sen Žermen u prvom meču polufinala Lige šampiona. 

Ekipa Edina Terzića ne ulazi u dobrom raspoloženju u dvomeč sa francuskim klubom. Prethodnog vikenda su poraženi od Lajpciga (4:1) i  odaljili od plasmana među četiri najbolje ekipe u prvenstvu i plasmana u Ligu šampiona za narednu sezonu. Jedino pozitivno za Borusiju je to dodatno mjesto u elitnom evropskom takmičenju za Bundesligu.

"Imaju nevjerovatan kvalitet. Ako moramo da se fokusiramo na nešto, onda to mora bti lopta. Ukoiliko se fokusiramo samo na loptu onda oni teže mogu doći do gola", izjavio je Terzić.

Milioneri“ su odigrali za milion eura protiv Atletiko Madrida. Okarakterisani su kao najslabija ekipa u četvrtfinalu, međutim, odličnom utakmicom u revanšu na svom stadionu su izbacili „Jorgandžije“ i našli se u  polufinalu, prvom od sezone 2012/13.

Dortmund će biti oslabljen napadački. U prvom meču neće moći da zaigraju Sebastijan Ale i Donijel Malen.

Sa druge strane, Parižani dolaze u punom sastavu, Mbape je željan da osvoji trofej, bez obzira na to što napušta glavni grad Francuske na kraju sezone, pa će Dortmundu biti potrebno pravo čudo i ogromna podrška „žutog zida“ u prvoj utakmici kako bi napravili novi podvih i plasirali se u novo finale, prvo poslije 11 godina.

"Ovo je veoma bitna utakmica za nas. Imamo šansu da usrećimo naše navijače. To je ono što i želimo. Pokušaćemo da pobijedimo u obje utakmice. Biće to spektakl za svakog ko voli fudbal", rekao je španski stručnjak Luis Enrike.

Poraz Monaka od Liona je i matematički obezbjedio titulu ekipi koju predvodi Luis Enrike. Ono što može da brine španskog stručnjaka jeste skor Parižana na posjlednjih sedam mečeva u Njemačkoj. Klub iz prijestonice je upisao samo jedan trijumf, dva remija i četiri poraza.

Jasno je da će glavno oružje kluba iz Grada svijetlosti biti kontranapadi preko ubitačnog Mbapea koji bi se na kraju sezone trebao preseliti u Real Madrid. Upravo Mbape želi na tron Lige šampiona sad na oproštaju od Svetaca.

U posljednje četiri godine,Dortmund i PSŽ su odigrali četiri međusobna duela. U sezoni 2020/21 su se sastali u osmini finala gdje je PSŽ nakon poraza u prvoj utakmici (2:1), na domaćem terenu slavio 2:0 i prošao u četvrtfinale.

Druga dva duela su bila u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona u grupnoj fazi. Francuzi su ponovo bili bolji u Parizu (2:0), dok je u Dortmundu bilo 1:1.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније