Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

02. 05. 2023. 14:33 >> 14:33

AMERIČKI KOMBO BEK

Grant MVP Evrokupa: Nagrada za sjajnog kombo beka Turk Telekoma

Košarkaš Turk Telekoma Džerijan Grant proglašen je za najboljeg igraća Evrokupa za ovu sezonu.

U odabiru trenera, kapitena klubova, navijača i novinara, američki kombo bek je zasluženo dobio najviše glasova.

On je lider sjajne ekipe, koju smo imali prilike da gledamo i u Podgorici ove sezone u duelima sa ekipom Budućnost Volija, a impozantan je podatak da je na svih 17 utakmica ove sezone imao dvocifren indek korisnosti.

U prosjeku je bilježio 14,8 poena, 6,2 asistencije, i tri skoka ove sezone na 17 utakmica Eurokupa.

Jedina mana ove sezone mu je lošija statistika van linije 6,75 gdje se u evrokspm takmičenju digao 90 puta na šut a pogido samo 27 puta (ispod 30 odsto).

Ekipa iz Ankare je izbacila prvo Brešu, a onda i u polufinalu najprijatnije iznenađenje Evrokupa ekipu ukrajinskog Prometeja, a u finalu ih čeka duel sa Gran Kanarijom.

Sa španskom ekipom su već odmjerili snage dva puta ove sezone i oba puta su izgubili.

Grant je sin bivšeg NBA igrača Harvija Granta, a i njegov stariji brat Džerai se bavi košarkom, trenutno kao igrač Vukova iz Vilnusa.

Bio je 19. pik na NBA draftu 2015. godine, igrao je za Čikago, Orlnado i Vašington, prije nego što je u zadnjem kalendarskom danu 2020. godine potpisao za Promiteas.

Samo pola godine u Grčkoj mu je bilo dovoljno da bude proglašen za najboljeg asistenta lige, kao i najuspješnijeg u ukradenim loptama.

Već naredne godine prelazi u Olimpiju Milano gdje se nije baš najbolje snašao, ali je bio dio ekipe koja je osvojila prvenstvo Italije i nacionalni Kup.

Odlično se uklopio u ekipu nadolazećeg trenerskog imena Evrope, Edena Džana, pa je nagrada otišla u prave ruke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније