Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ Beta ]

22. 02. 2023. 20:23 >> 21:53

POVRATAK U NBA LIGU

Milvoki potpisao ugovor na 10 dana sa Leonardom

Košarkaški klub Milvoki potpisao je danas ugovor na 10 dana sa Mejersom Leonardom, koji se vraća u NBA ligu dvije godine pošto je tokom igranja video igrice izrekao antisemitsku uvredu.

Leonard nije igrao utakmicu u NBA ligi od januara 2021. godine, kada je povrijedio rame igrajući za Majami. Dva mjeseca kasnije on je igrajući video igricu koju su drugi gledali uživo putem strima, pogrdnim imenom nazvao Jevreje.

On je tada rekao da nije znao šta znači taj izraz, ali da je pogriješio i da "njegovo neznanje o tome koliko je to uvrijedljivo prema jevrejskoj zajednici nije izgovor".

Majami ga je suspendovao na neodređeno, a komesar NBA lige Adam Silver sa 50.000 dolara.

Majami ga ubrzo trejdovao u Oklahomu, koja je posle toga otpustila 37-godišnjeg igrača.

Leonard je u međuvremenu posjećivao i radio sa nekolicinom jevrejskih grupa, pohađao je brojne kampove i u više navrata se izvinio.

Portland ga je 2012. godine izabrao kao 11. pika na draftu i za taj klub igrao je sedam sezona, pre nego što je potpisao za Majami 2019. godine.

Leonard je tokom karijere u proseku postizao 5,6 poena, uz 3,9 skokova za 16 minuta u 447 utakmica igrajući za Portland i Majami.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније