Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 01. 2014. 19:40 >> 19:40

EKONOMIJA I POLITIKA

Italija neće tražiti "vajld kartu" za SP

Košarkaška reprezentacija Italije odustala je od učešća na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Španiji, pošto je Savez ove države odustao od vajld karte.

To je saopštio selektor “Azura“ Simone Pjaniđani, koji se već okrenuo kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

"Odustajemo, ovdje su postali najvažiji ekonomski i materijalni aspekti u kojima ne želimo da učestvujemo. Počećemo od kvalifikacija za Eurobasket, potrebna nam je baza da budemo u samom vrhu košarke", rekao je Pjaniđani.

Pjaniđani je potom nastavio sa kritikama na račun Svjetske košarkaške organizacije.

"Bili smo bolji na Eurobasketu od Grčke, Turske i Rusije, a onda su se ekonomija i politika umiješale u izbor ekipe koja će otići u Španiju. Iza Turaka je Beko, firma koja će ih podržati, dok su Grci spremni da iskeširaju više od jednog miliona eura da bi otišli na Mundobasket", rekao je Pjaniđani.

Italija je na posljednjem Eurobasketu izgubila od Srbije u direktnom duelu koji je vodio na Svjetsko prvenstvo, a takmičenje je završila sa učinkom od šest pobjeda i pet poraza.

Pomenuti Grci su imali učinak 4/4, a Turci i Rusi su bili među najslabijim selekcijama na šampionatu sa skorom 1/4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније