Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

П.Р. [ Beta ]

25. 12. 2022. 22:13 >> 22:16

"VJERNOST NIKADA NE BLIJEDI"

Otkrivena statua u čast Dirka Novickog

Košarkaški klub Dalas otkrio je danas ispred svoje hale statutu u čast legendarnog igrača Dirka Novickog.

Statua prikazuje Novickog i njegov čuveni šut na jednoj nozi - "fejd avej", po kome je njemački košarkaš bio prepoznatljiv. Uz njegovo ime ispisana je i poruka "Vjernost nikada ne blijedi". U poruci je simbolika pošto ima 21 slovo, a Novicki je 21 sezonu igrao za Dalas.

"Bilo je emotivno. Kada je otkrivena, pomislio sam kako je danas sunce savršeno, obasjava je", rekao je Novicki, jedini NBA igrač koji je proveo 21 sezonu igrajući za istu franšizu.

Novicki je jedan od najboljih igrača u istoriji Dalasa sa kojim je u sezoni 2011/2012 osvojio šampionsku titulu. Šesti je po broju poena - 31.560, ali je vodeći u ostalim napadačkim kategorijama Dalasa. Sada radi kao konsultant vlasnika Marka Kjubana.

On je nominovan za ulazak u Kuću slavnih, uz trenera San Antonija Grega Popovića, Tonija Parkera i Dvejna Vejda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније