Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: Sport klub

30. 04. 2021. 20:21 >> 20:27

ISTORIJSKI USPJEH

Monako i Mitrović osvojili trofej Eurokupa

Košarkaši Monaka u drugom meču finala Eurokupa pobijedili su Uniks u Kazanju 86:83 i rezultatom 2-0 prvi put u istoriji osvojili neki od evropskih trofeja.

Oba tima ranije su obezbijedila plasman u Evroligu u sezoni 2021/22.

Meč u Tatarstanu bio je izjednačen od prvog do posljednjeg minuta što potvrđuje i činjenica da nijedan od timova nije imao više od šest poena prednosti.

Gosti iz Kneževine na poluvremenu su vodili 48:47 najviše zahvaljujući raspoloženom Robu Greju, koji je u prvih 20 minuta postigao 17 poena.

Ekipa Zvezdana Mitrovića je i u trećem periodu konstantno imala ne više od četiri poena prednostri, ali je Uniks ipak u odlučujuću dionicu ušao sa minimalnim vođstvom 67:66.

Iako je ruski tim imao podršku nešto više od 5.000 navijača, Monako nije popuštao i na 3:35 minuta prije kraja na semaforu je pisalo 79:73 za goste.

Međutim, iskusni Džamar Smit je posle tajm-auta sa osam vezanih poena kreirao seriju Uniksa 10:2 za preokret 15 sekundi prije kraja – 83:81. Monako je poslije minute odmora preko Džalela O’Braena, koji je postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, ponovo došao do prednosti 84:83 i domaćem timu je ostalo deset sekundi…

Odgovornost je preuzeo Smit, ali nije pogodio ishitren šut za tri poena sa velike udaljenosti. Na drugoj strani Markos Najt je pogodio oba penala (86:83), a Smit iz teške pozicije ponovo nije bio precizan izvan linije 6.75 metara i veliko slavlje tima iz Kneževine moglo je da počne.

Grej, koji je proglašen za MVP finalne serije, je bio najefikasniji sa 25 poena (4/7 za tri), O’Braen je dodao 16, a Di Bost i Najt (12sk, 4as) po 14.

U domaćoj ekipi Džon Braun je zabeležio 16 poena i 10 skokova, Džordan Tiodor 15 (5sk, 6as), Ajzea Kenan 11, a Smit 10.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније