Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

28. 03. 2019. 23:32 >> 22:57

MAKABI NE ODUSTAJE OD PLEJ-OFA

Fernades utišao Atinu, Fener siguran

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras u Atini Panatinakos sa 74:73, u 29. kolu Evrolige.

Prvak Evrope je do trijumfa došao trojkom Rudija Fernandesa uz zvuk sirene iz veoma teške pozicije i gotovo bez pogleda na koš.

Real je poslije prvih 10 minuta imao 18 poena zaostatka, ali je u u nastavku susreta postepeno "topio" prednost rivala, koji je nekoliko puta uspio da se vrati na dvocifrenu prednost, a čak i da bude na pragu pobjede.

PAO je imao priliku da večerašnjom pobjedom nad Realom obezbijedi plasman u plej-of Evrolige, ali će im za to biti potrebna pobjeda protiv Budućnosti u posljednjem kolu regularnog dijela, pošto sada imaju 15 trijumfa i 14 poraza, dok Real ima skor 22/7.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Valter Tavaresa sa 14 poena, a uz to je imao i 16 skokova, dok je poen manje ubacio Rudi Fernandes.

U ekipi Panatinakosa istakao se Nik Kalates as 14 poena i devet skokova, dok je Kit Lengford takođe postigao 14 poena.

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su u Milanu Olimpiju sa 104:90.

Ekipa Željka Obradovića je na početku posljednje četvrtine imala samo tri poena prednosti (73:70), ali je serijom 10:0 riješila pitanje pobjednika i meč privela u mirnu završnicu.

Najzaslužniji za trijumf Fenera bio je srpski košarkaš Nikola Kalinić sa 22 poena, četiri skoka i dvije asistencije, dok je najefikasniji bio Bobi Dikson sa 23, a Marko Gudurić ubacio je devet.

U ekipi Olimpije istakao se Džejms Naneli sa 26 poena, šest manje postigao je Kurtis Džerles, dok je Vladimir Micov dodao 15.

Fener je prvi na tabeli Evrolige sa 24 pobjede i pet poraza, dok je Olimpija osma sa 14 trijumfa i 15 poraza, pa će eventualni plasman u plej-of morati da izbori u posljednjem kolu protiv Efesa na gostovanju.

Makabi je u Tel Avivu sa 90:55 pobijedio Gran Kanariju i tako zadržao šansu da se domogne plej-ofa Evrolige, pošto sada ima 14 pobjeda i 15 poraza.

Najzaslužniji za ubjedljiv trijumf bio je Aleks Tajus sa 20 poena, dok je Skoti Vilbekin dodao 12.

U ekipi Gran Kanarije Didžej Stroberi jedini je bio dvocifren sa 11 poena.

Gran Kanarija je 14. sa osam trijumfa iz 29 utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније