Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 09. 2018. 22:30 >> 22:17
3

ABA SUPERKUP

Budućnost preokretom do polufinala

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige, pošto su u četvrtifnalu savladali domaću Igokeu 90:86.

Budućnost će u subotnjem polufinalu igrati protiv Partizana, koji je ranije danas savladao barski Mornar 91:77. 

Drugi polufinalni par biće poznat sjutra, nakon duela Cedevite i Zadra (18.00), odnosno Crvene zvezde i Olimpije (20.30). 

Igokea je bolje ušla u meč i brzo stigla do dvocifrene prednosti 15:5, da bi nakon toga Budućnost reagovala i do kraja uvodne dionice prišla na minus dva 21:19.

Na poluvrmeenu je bilo plus šest za domaćina 45:39, a u finišu treče dionice Igokea je nakon trojke Lešića opet stigla do dvocifrene prednosti 62:52.

Ipak, tada je Budućnost zaigrala kako zna i prvo serijom 12:3 uhvatila priključak 64:65.

Potom su sredinom posljednje četvrtine "plavi" stekli šest poena prednosti 79:73, ali se Igokea nije predavala pa je smanjila na 86:85.

Erl Klark , pa Gordić odbili su nalet domaćina i riješili meč, za konačnih 90:86.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Gordić sa 19, dok su sa po 15 poena meč završili Erl Klark i Nikola Ivanović.

Istakao se i Aleksa Ilić sa 14 koševa.

U ekipi Igokee najbolji je bio Tomislav Zubčić sa 21 košem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније