Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B. Višnjić

09. 09. 2017. 19:35 >> 19:05

SELEKTOR LETONIJE

Nijesmo jasni favoriti, CG ima svoje adute

Košarkaši Letonije nijesu apsolutni favoriti u meču osmine finala Eurobasketa protiv Crne Gore koja ima atletski moćan i iskusan tim, ocijenio je selektor te zemlje, Ainars Bagackis.

On je za TVCG kazao da nije saglasan s ocjenama da su Letonci apsolutni favorit u duelu osmine finala koji će igrati protiv nas sjuta od 11:30, a zatim komentarisao i glavne adute “crvenih”.

“Imate NBA igrača Nikolu Vučevića, jednog od najboljih centara u Evropi Bojana Dubljevića i nevjerovatno uspješnog trenera, kao i Rajsa, jednog od najbržih plejmejkera u Evropi, tako da se ne može reći da smo jasni favoriti u duelu protiv Crne Gore”, naveo je Bagackis.

Selektor Letonije predvodi jedan od najboljih napadačkih timova na prvenstvu, ali ističe da Crna Gora ima svoje adute u sjutrašnjem duelu.

“Crna Gora ima atletski moćan i iskusan tim. Vaši centri se izuzetno razumiju na terenu, i najbitnije je da ih izbacimo iz njihovog uobičajenog ritma i da igramo našu košarku”.

Bagackis je ocijenio da ključ igre njegovih momaka defanzivni skok.

“Ako budemo taj segment imali onda možemo igrati našu igru na kontre i poene iz tranzicije. U takvoj igri se osjećamo najbolje na terenu”.

Bagackis smatra da je najveća snaga “crvenih” timska igra.

“Imate zvijezde kao i u svi, ali timska igra je vasa najveća snaga. Očekujem da sjutrašnji duel bude težak”.

Komentarišući igre svog tima, Bagarckis je rekao da je osim glavnih igrača, Porzingisa, braće Bertans, na svakom meču imao i bar dva “džokera” koja su davala svoj doprinos.

“I na ovoj utakmici će biti veoma bitni poeni s klupe. Tu smo takođe dosad dobro stajali”, zaključio je selektor Letonije.

Pobjednik iz sjutrašnjeg duela u četvrtfinalu igraće protiv dosad neporažene Slovenije koja je u osmini deklasirala Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније