Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 07. 2015. 22:07 >> 22:04
4

SVE JE OTVORENO

Đurđevac: Dobili smo tešku grupu

Na žrijebu koji je danas održan u Sankt Peterburgu reprezentacija Crne Gore dobila je protivnike u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo koje će Rusija 2018. godine. Voljom žrijeba naša selekcija smještena je u grupu E zajedno sa nacionalnim timovima Rumunije, Danske, Poljske, Jermenije i Kazahstana. Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, koji je zajendo sa trenerom golmana "A" reprezentacije Dragojem Lekovićem i rukovodiocem međunarodnog odjeljenja FSCG Milovanom Đukanovićem, prisustvovao žrijebu u Nacionalnom kongresnom centru Konstantin palas, smatra da je naš tim dobio grupu sa jakim protivnicima koja na prvi pogled nije atraktivna.

"Dobili smo tešku grupu na današnjem žrijebu. Na prvi pogled čini se da je grupa neatraktivna jer nema selekcija iz samog vrha evropskog fudbala. Ipak, dobili smo teške protivnike, veoma jake reprezentacije. Nijesmo imali sreće prilikom izvlačenja protivnika iz posljednja dva šešira. Iz petog šešira dobili smo Jermeniju koja je izuzetno jaka, što je najbolje osjetila selekcija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo... Kazahstan je najjača selekcija iz šestog šešira, a otežavajuću okolnost svakako pričinjava i ogromna udaljenost između dvije zemlje. Protivnici koje smo dobili iz prva tri šešira imaju veoma jake i kvalitetne selekcije, ali vjerujem da možemo da se nosimo sa njima. To su, uostalom, pokazale i utakmice koje smo odigrali sa reprezentacijama Danske i Poljske. Sve u svemu, mogli smo proći bolje ali i gore na danas održanom žrijebu", rekao je generalni sekretar FSCG.

Đurđevac je dodao da naša delegacija ima samo jednu želju pred utvrđivanje rasporeda kvalifikcija koje je zakazano za sjutra.

"Sjutra u 12.00 časova FIFA će podijeliti tačan raspored kvalifikacija svim selekcijama. Ono što nam je želja prije određivanja rasporeda jeste, da zbog velike udaljenosti i vremenske razlike, duel sa Kazahstanom dobijemo u terminu u kojem će se igrati samo jedna utakmica. Nakon što dobijemo raspored moći ćemo da počnemo sa planiranjem svega što je bitno za start kvalifikacija koji nas očekuje u septembru naredne godine", dodao je Đurđevac.

(sajt FSCG)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније